Kheer – Budinca de orez din India
Imi era pofta de ceva aromat,condimentat ,dar totusi dulce si care sa fie bun si pentru copii. Nu stiu cat de apropiata e de original,eu ,ca de obicei am experimentat si am facut-o pe gustul nostru. Zaharul si condimentele se pun dupa gust.
Kheerul este unul dintre cele mai populare deserturi indiene si se poate garnisi cu fructe uscate.
1 cup = 1 cana 200 ml
Ingrediente:
1/2 cup orez
3 cup lapte
1 cup lapte condensat
sofran
cardamon
scortisoara
apa de trandafir
1/2- 1 cup zahar
Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.
Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga sofranul si apa de trandafir.
Se serveste garnisit cu fructe uscate.
6 comentarii
Ana
am o intrebare: laptele condensat e indulcit sau nu? de unde il cumperi. Multam fain We placut!
Mitinita
Draga Ana,scuze,acum am vazut. Laptele condensat il fac din lapte praf si apa,mai poti pune si zahar daca nu e indulcit laptele praf.
Ana
Nu e nimic, nuiti face probleme, asa e cand nu ai moderare la comentarii le vezi mai greu 🙂
aha, bun,multumesc frumos 🙂 Pupici si duminica placuta!
Mitinita
O duminica placuta sa ai si tu. Se gaseste la supermarketuri,dar prefer sa il fac eu,cel din comert mi se pare foarte foarte dulce.
Laura Nechita
Ma innebunesti! Ma pui la treaba :)))
Mitinita
De mult n-am mai facut asa ceva, trebuie sa repet si eu 🙂