Imi era pofta de ceva aromat,condimentat ,dar totusi dulce si care sa fie bun si pentru copii. Nu stiu cat de apropiata e de original,eu ,ca de obicei am experimentat si am facut-o pe gustul nostru. Zaharul si condimentele se pun dupa gust.
Kheerul este unul dintre cele mai populare deserturi indiene si se poate garnisi cu fructe uscate.
1 cup = 1 cana 200 ml
Ingrediente:
1/2 cup orez
3 cup lapte
1 cup lapte condensat
sofran
cardamon
scortisoara
apa de trandafir
1/2- 1 cup zahar
Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.
Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga sofranul si apa de trandafir.
Se serveste garnisit cu fructe uscate.
am o intrebare: laptele condensat e indulcit sau nu? de unde il cumperi. Multam fain We placut!
Draga Ana,scuze,acum am vazut. Laptele condensat il fac din lapte praf si apa,mai poti pune si zahar daca nu e indulcit laptele praf.
Nu e nimic, nuiti face probleme, asa e cand nu ai moderare la comentarii le vezi mai greu 🙂
aha, bun,multumesc frumos 🙂 Pupici si duminica placuta!
O duminica placuta sa ai si tu. Se gaseste la supermarketuri,dar prefer sa il fac eu,cel din comert mi se pare foarte foarte dulce.
Ma innebunesti! Ma pui la treaba :)))
De mult n-am mai facut asa ceva, trebuie sa repet si eu 🙂