Bucataria internationala,  Desert

Kheer – Budinca de orez din India

Imi era pofta de ceva aromat,condimentat ,dar totusi dulce si care sa fie bun si pentru copii. Nu stiu cat de apropiata e de original,eu ,ca de obicei am experimentat si am facut-o pe gustul nostru. Zaharul si condimentele se pun dupa gust.
Kheerul este unul dintre cele mai populare deserturi indiene si se poate garnisi cu fructe uscate.
1 cup = 1 cana 200 ml


Ingrediente:
1/2 cup orez
3 cup lapte
1 cup lapte condensat
sofran
cardamon
scortisoara
apa de trandafir
1/2- 1 cup zahar

Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.
Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga sofranul si apa de trandafir.
Se serveste garnisit cu fructe uscate.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.