Bucataria internationala,  Desert,  Muffins

Baclava greceasca

Baclava este desert dulce si insiropat, revendicat si de greci, dar si de turci, se prepara relativ usor daca folositi foi de placinta din comert. Puteti jongla si cu cantitatea de zahar folosita, daca nu va plac deserturile prea dulci.

Reteta de baclava greceasca este una dintre cele mai simple, chiar si bucatarii incepatori pot sa o prepare.

Ingrediente Baclava greceasca

1 pachet foi de placinta 400 g
1 pachet unt
175  cana zahar
1 lingurita scortisoara
2 cani nuci macinate ( cana de 200 ml)
100 ml  cana apa
50 ml suc de lamaie,proaspat stors
50 ml  miere de albine

Mod de preparare Baclava greceasca

Se porneste cuptorul.
Se scot  foile de placinta din pachet , se pun langa suprafata de lucru si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Se unge tava cu unt si se adauga prima foaie.Se unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si se continua tot asa pana  s-au  folosit jumatate din foi.
Se amesteca 50 g de zahar cu nucile si se presara pe toata suprafata foii de placinta.
Se adauga restul foilor, aplicand unt pe fiecare foaie in parte.
Inainte de a da tava la cuptor, se taie baclavaua in romburi, dar nu se taie pana jos, mai degraba se cresteaza pentru a putea fi mai usor de taiat dupa ce s-a facut placinta. Altfel, foile de placinta se vor rupe in multe bucati si va fi mai greu de feliat.

 

Se da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca 125 g zahar cu apa si se pune pe foc pana cand se topeste zaharul. Se ia deoparte  si se adauga sucul de lamaie si mierea.
Se toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor, cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul.

Incercati si voi Baclava greceasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.