Stiti ce reteta lipsea de pe blog? Tocmai cea de cornulete fragede cu untura!
Reteta de cornulete fragede nu este doar din caietul mamei, ele sunt facute de mama si ma bucur ca reusim sa le postam si aici.
Cornulete fragede este o reteta de baza pe care orice gospodina trebuie sa o aiba si toata lumea stie ca cele mai fragede sunt cele facute cu untura. Cornulete fragede pot fi umplute cu rahat, magiun sau gem. Pot fi mici sau mari, dupa cum va plac voua.
Incercati si voi reteta de cornulete fragede.
Ingrediente cornulete fragede
6 linguri untura, la temperatura camerei
6 linguri zahar
3 linguri otet
10 linguri apa
1 praf de copt
375 gr faina sau cat cuprinde
Mod de preparare reteta cornulete fragede cu untura
Se framanta un aluat elastic din untura, zahar, otet, apa, praf de copt si faina cat cuprinde.
Aluatul se imparte in bilute de marime egala.
Se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie rotunda. Se taie in triunghiuri de marime egala.
La baza se pune o bucatica de rahat sau magiun si se ruleaza dinspre margine inspre mijloc.
Cornuletele se aseaza in tava.
Se da tava la cuptor la 180 de grade sau foc mediu pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se procedeaza la fel cu restul bucatilor de aluat.
Se tavalesc prin zahar pudra.
Cornulete fragede, o reteta ce nu trebuie ratata!
Oua nu trebuie?
Nu 🙂
Am o rețetă mult mai buna si cornuletele sunt foarte fragede .
Rețetă aceasta nu e buna !
Nu au iesit deloc . S-a lipit aliatul de masa !
Inseamna ca nu ati pus destula faina 🙂 Trebuie sa iasa un aluat elastic.
Aveți dreptate eu nu am încercat aceasta, dar am o rețetă de cornulețe extraordinar de buna de la mama mea. Eu la aluatul de cornulețe pun untură,borș , zahar faina si in loc de praf copt pun drojdie. Sunt știț de bune si fragede de se topesc in gura .
Puteti sa lasati reteta, ne-am bucura s-o incercam si noi!
As dori reteta noua pentru cornulețe pentru că într-adevăr se lipsește nu este ok și nu îmi place
Se lipeste cand le formati? Se poate pune aluatul la frigider putin sau se poate lucra cu putina faina cand se formeaza cornuletele. Sau mai adaugati faina la aluat. Sau puteti incerca reteta aceasta: https://cartederetete.ro/cornulete-fragede-cu-untura/
Nu înseamnă că nu e buna reteta daca nu le sti face !
🙂
Aveți cumva sugestii pt înlocuitor de untura? Inafara uleiului?
Se pot prepara si cu unt.
Eu fac acest aluat cu margarina unirea un pachet doua oua praf de copt un varf de sare. Faina si lapte cat cuprinde
Ies fragede si asa?
Nu ies prea fragede daca se pun oua si se.pune lapte.
E total.schimbata reteta.
Originala reteta e cu bors, e adevarat, o stiu de peste 30 ani.In cazul de mai.sus, borsul a fost inlocuit cu otet si apa.
De asemeni nu se pune praf de copt pentru ca in tava la.cuptor cresc si risti sa se crape.
Untura se freaca cu zahar pudra, se incorporeaza treptat borsil cate putin si la urma faina , pana nu se mai lipeste de degete.
Va pup.
Multumesc pentru sfaturi. Am incercat multe retete de cornulete, n-am putut sa aleg doar una preferata, pentru ca mi-au placut toate.
Buna ziua. Untura se foloseste topita sau netopita ?
La temperatura camerei.
Aluatul a iesit putin sfaramicios oare care sa fie cauza.Am respectat cantitatea ingredientelor.
Probabil ati pus prea multa faina. Se adauga treptat, pana ajunge la consistenta dorita.
Oțetul ce face ce rol are
Fragezeste.
Rețetă foarte buna: am incercat tot felul de rețete,cu ou,margarina dar aceasta cu untura e cea mai reușită Felicitări și mulțumesc !
Ma bucur ca va place la fel de mult cum imi place mie!
Vă rog
Dați retțl
Vă rog frumos dați mi rețetă cu cantități, mulțumesc frumos
La ce va referiti, la faina?
E o rețeta foarte proastă, aluatul se lipește de masă! Nu recomand acestă rețetă!
Inseamna ca n-ati pus destula faina. Reteta a fost incercata de multe persoane si sunt cornuletele pe care le faceau mamele noastre.
Buna!te tog varianta de post?😍
Voi posta zilele acestea si o reteta de cornulete de post.