ciorba de dovlecei cu smantana
Retete romanesti,  Supe/ciorbe

Ciorba de dovlecei cu smantana gata in 30 de minute

Ciorba de dovlecei cu smantana este o ciorba pe care o veti indragi de la prima lingura. Este usor de preparat si cu siguranta veti repeta reteta.

Am vazut reteta la Gicuta, am adaptat-o doar putin.

Daca vreti o ciorba delicioasa si usor de facut, incercati si voi ciorba de dovlecei cu smantana.

ciorba-de-dovlecei-cu-smantana2

Si ciorba de pui a la grec e delicioasa!

ciorba de pui a la grec

Ingrediente ciorba de dovlecei

2 dovlecei
1 ceapa
1 morcov
1 bucata de telina
1 ardei gras
1 ou
100 ml smantana
ulei pt calit legumele
bors, dupa gust
sare si piper
patrunjel verde

Mod de preparare reteta ciorba de dovlecei cu smantana

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete.
Se calesc legumele, in afara de dovlecei.
Se toarna apa (cam 2 l) in oala si se lasa sa fiarba legumele (si cele uscate) la foc mic.
Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul.
Se scoate un polonic de supa intr-un bol si se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bate oul cu smantana, se amesteca cu supa si se pun in oala. Se amesteca repede cu un tel. Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se adauga patrunjel verde tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.