Prajitura turnata cu mere reteta simpla, pas cu pas

prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere este o prajitura pe care o veti indragi de la prima muscatura! Este usor de preparat, iar ingredientele sunt simple.

Pentru prajitura turnata cu mere m-am inspirat de la Laura, o reteta pe care v-o recomand si voua. Trebuie doar sa aveti grija ca reteta de prajtura turnata cu mere este pentru o tava mica si se va termina foarte repede, asa ca va recomand sa faceti portie dubla, pentru o tava mai mare.

Incercati si prajitura frageda cu mere sau prajitura cu dovleac.

Ingrediente prajitura turnata cu mere

Pentru blat
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt
1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura
1 kg de mere
4 linguri de zahar
1-2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare reteta prajitura turnata cu mere

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Ouale se freaca cu zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca pana se incorporeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga la amestecul de oua, alternand cu laptele.
Aluatul seamana cu aluatul de pancakes, deci va curge.

Merele se spala si se curata de casuta semintelor. Se pot decoji, dar le puteti lasa si cu coaja.
Se taie cubulete si se calesc impreuna cu zahar si scortisoara, pana scade sucul.
Se lasa sa se raceasca.

Se tapeteaza tava (folositi o tava mai mica) cu foaie de copt sau cu ulei si faina.
Se toarna jumatate din compozitia blatului si se da tava la cuptor pentru 10 minute sau pana cand se intareste blatul. Se poate sari peste pasul acesta daca nu aveti mult timp la dispozitie sau va plac prajiturile mai moi. Eu asa am facut de data aceasta.

Se adauga compozitia de mere si se pune cu lingura restul amestecului pentru blat. Se pune din loc in loc si nu trebuie nivelat.

Se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Se pudreaza si se feliaza.

Pofta buna!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.