briose cu afine si branza calcica
Colaborari,  Mic Dejun,  Mini Chefs,  Muffins,  Pentru copii

Briose cu afine si branza calcica gata in 30 de minute

Briose cu afine si branza calcica este o reteta pentru pachetelul de scoala sau pentru cand va e pofta de ceva dulce. Se prepara usor si rapid, e gata intr-o jumatate de ora, iar combinatia de dulce-sarat e perfecta cu aroma afinelor de padure.
Mai puteti incerca si reteta de muffins cu mere si scortisoara sau muffins cu telemea.
Reteta de briose cu afine este preparata de Mini Chefs. Va asteptam si pe canalul lor de youtube ca sa urmariti retetele video pregatite de ele.
Haideti sa vedem cum au pregatit aceasta reteta delicioasa pentru pachetelul lor de scoala.

Ingrediente briose cu afine si branza calcica

250 g faina
3 lingurite praf de copt
1/4 de lingurita de sare
150 g zahar
1 ou
200 ml lapte
50 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
150 g afine de padure
12 bucati de branza calcica (Fantomele din branza Toni Junior de la Delaco)

Mod de preparare reteta briose cu afine si branza calcica

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Intr-un bol se amesteca faina cernuta, praful de copt, zaharul si sarea.
Se adauga laptele, oul batut, esenta de vanilie si uleiul.
Se amesteca usor, doar pana cand ingredientele s-au incorporat. Aceasta compozitie nu se amesteca cu mixerul, folositi o lingura, un tel sau o spatula. Altfel, riscati ca briosele sa nu creasca.
Compozitia se toarna in formele pentru briose. Puteti folosi forme de silicon, de hartie sau pur si simplu sa tapetati tava cu ulei si faina.

In fiecare briosa se pune si cate o branza calcica. Bineinteles ca puteti pune si mai multe.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la 180 de grade.

Briosele se lasa sa se raceasca si se servesc. Sunt excelente si pentru pachetelul de scoala sau de pus la pachet.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.