Tiramisu cu dovleac reteta de pumpkin spice tiramisu
Tiramisu cu dovleac. Retete cu dovleac. Pumpkin spice tiramisu. Desert de toamna cu dovleac. Reteta de tiramisu fara oua. Reteta de desert fara coacere.
Din meniul de toamna nu lipsesc deserturile cu dovleac. Fie ca il coci la cuptor, pe aburi sau orice alta modalitate, piureul de dovleac si-a facut loc in bucatariile noastre si se vrea testat in fel si fel de retete. Bineinteles ca pumpkin spice latte e la ordinea zilei deja.
Acest tiramisu e aromat, cremos si incredibil de gustos. Imi pare rau ca nu l-am incercat mai din timp, dar voi recupera si il voi prepara cat de des o sa ne fie pofta de el. Este si foarte usor de facut, mai ales daca ai deja in casa piure de dovleac.
Am ales sa prepar varianta fara oua prospete, desi asa prepar tiramisu clasic. Desertul a fost foarte cremos.
Lista de ingrediente necesare:
Piure de dovleac – Dovleacul se poate prepara la cuptor sau pe aburi. Se mixeaza cu blenderul ca sa se obtina o pasta fina.
Mascarpone – Am folosit o cutie mica, a fost de ajuns pentru tava de 20×30 cm.
Frisca – Neaparat frisca naturala, eu am avut de 36%. Am indulcit-o cu o lingura de zahar pudra, dar se poate renunta sau ajusta cantitatea.
Piscoturi – Am pus piscoturi din comert, dar se poate prepara si cu cei facuti in casa.
Cafea – A fost nevoie de 200 ml de cafea preparata la . Piscoturile se inmoaie doar putin in cafea, altfel vor fi prea imbibate.
Condimente – Amestecul folosit de mine a continut scortisoara, cuisoare, ghimbir si nucsoara. Cantitatile pot fi schimbate in functie de gustul fiecaruia. Combinatia aceasta a fost ideala pentru mine.
Zahar – Am folosit putin zahar la acest tiramisu, pentru ca piscoturile sunt deja dulci. Cantitatea se poate ajusta, daca iti place mai dulce.
Ingrediente
350 gr piure de dovleac
250 gr mascarpone
250 ml frisca naturala rece, de la frigider
2 lingurite scortisoara
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoara
50 gr zahar
1 lingura zahar pudra
25 piscoturi
200 ml cafea
Mod de preparare reteta tiramisu cu dovleac
Se prepara cafeaua la si se lasa sa se raceasca.
Se pregatesc restul ingredientelor.
Intr-un bol se amesteca bine piureul de dovleac, branza mascarpone, condimentele si cele 50 de gr de zahar.
Frisca naturala se mixeaza si se adauga treptat zaharul pudra.
Compozitia de dovleac se amesteca cu frisca, cu miscari usoare de sus in jos, ca sa se pastreze volumul.
Cafeaua se pune intr-un bol. Optional, se poate indulci sau se poate adauga putin lichior de cafea.
Se ia cate un piscot, se inmoaie in cafea si se pune intr-o tava de 20-30 cm, cu partea inmuiata in jos.
Dupa ce s-a umplut tava cu primul strat, se pune crema de dovleac cu ajutorul unui posh.
Se adauga al doilea strat de piscoturi si se orneaza. Se poate pudra cu scortisoara macinata.
Se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore sau peste noapte.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Melci cu dovleac, scortisoara si nuci
Tort Tiramisu fara oua si fara coacere
Prajitura cu dovleac