Pizza la tigaie reteta simpla si rapida

pizza la tigaie

60 min

simplu

4 portii

Pizza la tigaiePizza fara cuptor. Reteta de pizza in tigaie cu aluat cu drojdie. Cum se prepara pizza simpla la tigaie? Reteta de pizza la tigaie fara praf de copt.

Reteta aceasta poate sa fie de folos cand ramanem fara cuptor sau cand vrem o pizza mai rapida. Am vazut mai multe variante pe internet, fie cu oua sau cu praf de copt, dar reteta pe care o recomand eu este cu aluat clasic de pizza. Nu cred ca mai poate fi numita pizza, daca aluatul nu este unul corespunzator. Aceasta reteta e gata intr-o ora, caci aluatul isi dubleaza volumul daca e acoperit cu un prosop umezit si e lasat intr-un loc ferit de curent. De obicei, il introduc in cuptorul cu microunde.

Reteta este mai rapida decat pizza clasica la cuptor doar pentru ca se „coace” la tigaie, cu capacul pus.
Din cantitatile de mai jos ies cam 4 pizza subtiri in tigaia de 24 de cm. Depinde si de cat de subtire sau gros iti place aluatul. Nu am adaugat cantitati pentru topping, se pot adauga dupa bunul plac.

De ce ingrediente e nevoie pentru reteta?
Aluat – avem nevoie de faina, 7 gr de drojdie uscata sau 25 gr proaspata, zahar, sare, apa calduta
si ulei de masline
Sos de rosii – poate fi un sos de rosii de casa sau din comert, la care se adauga ierburi italienesti si usturoi pudra
Salam – am folosit un salam uscat, taiat subtire, dar se poate inlocui cu sunca si eventual se pot adauga si ciuperci sau legume
Mozzarella – e de preferat a se folosi la pizza, dar daca nu ai in casa o poti inlocui cu cascaval
Frunze de busuioc – se adauga la sfarsit, dupa ce e gata pizza, altfel s-ar innegri.
Ulei de masline – folosesc extra virgin si il adaug la sfarsit, ca sa isi pastreze aroma

Ingrediente

Pentru aluat:
500 gr faina
7 gr drojdie uscata
300 ml apa calduta
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
Pentru deasupra:
sos de rosii
felii de salam
mozzarella data pe razatoare
condiment pentru pizza
ulei de masline
sare
frunze de busuioc

Mod de preparare reteta pizza la tigaie

Se pregatesc ingredientele si mai intai se prepara aluatul.
Ingredientele pentru aluatul de pizza se mixeaza si se framanta. Se acopera si se lasa deoparte, pana cand isi dubleaza volumul.
Se scoate aluatul pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se imparte in 3-4 bucati de marime egala, in functie de cat de mare e tigaie.
Se pune o tigaie pe foc. Eu am folosit una de 24 de cm.
Se intinde aluatul de pizza si se pune in tigaie.

pizza la tigaie

Se poate pune sosul de rosii sau se poate rumeni mai intai pe o parte si apoi se intoarce si pe acea parte se pune sosul.

Se presara condimentul pentru pizza, se adauga feliile de salam si se presara mozzarella.
Se pune capacul si se da focul mic, ca sa nu se arda.

Se tine cam 5 minute sau pana cand branza s-a topit.

Se scoate pe farfurie, se picura ulei de masline si se presara frunze de busuioc.

Se pregatesc si restul, dar se si pot face toate deodata daca sunt disponibile mai multe tigai.

pizza la tigaie

Se feliaza si se serveste. Pofta buna!

pizza la tigaie

Recomand si aceste retete:

Paine turceasca Ramadan

Paine turceasca Ramadan

Pide turceasca

Franzela de casa reteta simpla si rapida de paine pufoasa

franzela de casa

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.