Crema cu mascarpone si frisca
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Italia,  Muffins,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Torturi

Crema cu mascarpone si frisca

Crema cu mascarpone si frisca. Cum se prepara crema rapida de mascarpone cu frisca? Crema pentru prajituri si torturi cu mascapone. Crema cu mascapone si frisca. Crema rapida cu mascarpone.

Aceasta crema se prepara rapid si se poate folosi la prajituri, muffins si torturi, dar si la alte deserturi. La prepararea ei nu se folosesc oua si este gata in 5 minute. Este o crema la rece, pentru care nu folosim aragazul.

Este consistenta si se poate folosi si la ornat. Se potriveste foarte bine cu vanilia, dar se pot folosi ai alte arome.

Ce este mascarpone?

Mascarpone este o crema italiana, cu o textura asemanatoare cremei de branza, dar cu o aroma mai subtila. Este si mai cremoasa, datorita continutului ridicat de grasimi.

Ingrediente necesare

Avem nevoie de doar 4 ingrediente simple.
Mascarpone – trebuie sa fie rece, de la frigider
Smantana pentru frisca – trebuie sa aiba cel putin 30% grasime. Este acelasi lucru cu frisca naturala.
Zahar pudra – cantitatea se poate ajusta in functie de gusturile fiecaruia
Vanilie – se pot folosi si alte arome, cum ar fi ness, lamaie, etc. De asemenea, se poate inlocui cu zahar vanilat.

Ingredientele trebuie sa stea la rece cateva ore. Cantitatea de mai jos ajunge pentru a decora 12 bucati de muffins, pentru un tort de 20 cm cantitatea se va dubla. Daca doriti o crema si mai stabila, cantitatea de mascarpone si frisca trebuie sa fie egala, dar si aceasta se comporta foarte bine si la ornat.

La ce se poate folosi crema de mascarpone cu frisca?

Se serveste la micul dejun cu pancakes sau vafe belgiene.
Pentru decorat muffins sau briose.
Pentru ornat placintele cu fructe sau cheesecake-ul.
Pentru torturi, cum ar fi tortul Padurea Neagra.

Ingrediente:

250 ml frisca naturala (smantana pentru frisca)
125 gr mascarpone
65 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare reteta Crema cu mascarpone si frisca

Se pregatesc ingredientele pe masa de lucru. Mascaponele si frisca trebuie sa fie reci.
In bolul mixerului se pune frisca naturala, mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilie.

Se bat cu mixerul sau cu robotul pana cand devine tare, avand grija sa nu batem crema prea tare si sa nu se taie.
Mixerul se opreste in momentul in care crema s-a intarit.

Crema cu mascarpone si frisca

Aceasta este consistenta pe care trebuie s-o aiba:

Crema cu mascarpone si frisca

Deja se si poate orna sau servi. Este buna chiar si pe pancakes sau vafe.

Crema cu mascarpone si frisca

Recomand si aceste retete:

Crema caramel cu cafea pentru prajituri cu foi

Crema caramel cu cafea

Blat pentru tort inima

blat pentru tort inima

Foi cu miere pentru prajituri

foi cu miere pentru prajituri

Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

Tort de clatite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.