Blat pentru tort inima

blat pentru tort inima

Blat pentru tort inima. Blat de tort in forma de inima. Blat de tort cifra. Cum se prepara un blat de tort in forma de inima?

Pentru acest blat de tort am folosit reteta de la blatul de tort cifra, pe care l-am facut de multe ori si am fost foarte incantata de cat de usor se lucreaza cu el si cat de fraged si gustos este.

Se poate decupa folosind o forma mare de inox sau se poate desena o inima din hartie, se pune pe aluatul intins si se traseaza pe margine.

Ingrediente

1 ou
90 gr zahar
50 gr miere
50 gr unt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
un varf de cuțit de sare
250 g făină

Mod de preparare reteta Blat pentru tort inima

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Oul si zaharul se pun intr-o craticioara, se amesteca si se adauga mierea. Se pun pe foc si se tin pana se topeste zaharul, fara a lasa compozitia sa fiarba.Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca, pana cand se topeste, apoi se adauga sarea si bicarbonatul.Se lasa la racit si se adauga faina, cate putin.

Dupa ce devine o compozitie omogena, se scoate pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic.
Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

Se scoate aluatul si se imparte in 3 bucati de marime egala. Se intinde fiecare bucata pe o foaie de copt si se decupeaza in forma de inima. Eu am folosit o forma, dar se poate folosi o foaie de hartie decupata si se traseza in jurul ei cu ajutorul unui cutit.

Fiecare foaie se inteapa din loc in loc cu o furculita sau o scobitoare.

Se dau la cuptor si se coc 8-10 minute la 180 de grade sau pana cand incep sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca, apoi se aplica o crema si se orneaza.

blat pentru tort inima

Recomand si aceste retete:

Tort de morcovi reteta de Carrot Cake

tort de morcovi

Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

Tort de clatite

Tort Tiramisu fara oua si fara coacere

Tort tiramisu fara oua si fara coacere

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.