Gogosi pufoase fara zahar
Ce ziceti de niste gogosi pufoase fara zahar? Reteta de fata vine in ajutorul celor care vor sau trebuie sa reduca zaharul, de aceea le-am preparat cu Green Sugar pudra, un indulcitor natural care reda intocmai gustul original al preparatelor in care este folosit.
Va recomand aceste gogosi pufoase fara zahar, pentru a caror reteta m-am inspirat de aici.
Ingrediente
500 g faina
200 ml lapte caldut
25 g unt topit
25 ml ulei
25 g drojdie proaspata
1 ou
2 linguri Green Sugar pudra
coaja rasa de portocala
un varf de cutit de sare
Green Sugar pudra, pentru pudrat
Mod de preparare reteta gogosi pufoase fara zahar
Mai intai, se prepara maia. Drojdia se lichefiaza si se amesteca impreuna cu putin zahar si 50 de ml de lapte caldut.
Intr-un bol mai adanc se pune faina, restul de lapte si de zahar, untul, coaja de portocala, oul si sarea.
Se adauga drojdia si se framanta un aluat elastic, apoi se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se desprinde de pe peretii bolului.
Se acopera si se lasa intr-un loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de 5 mm si se taie gogosile cu un pahar sau cu o forma rotunda de fursecuri. Se lasa deoparte 30 de minute ca sa creasca.
Se prajesc in ulei infierbantat si se scot pe servetele de bucatarie absorbante.
Se lasa sa se racoreasca si se pudreaza cu Green Sugar pudra.