Cornuri simple „25 de bani” fara lapte sau unt
Cornuri simple „25 de bani”. Cornuri de brutar. Cornuri de post. Retetele copilariei.
Care dintre voi a prins pe vremuri cornurile de 25 de bani, pe care le mancam cu mare pofta in pauza? Mi-am amintit de ele dupa ce le-am vazut si le-am si incercat, de data aceasta fara unt, lapte sau oua.
Aceste cornuri sunt ieftine si usor de facut, nu necesita multa experienta la bucatarie prepararea lor.
Pasii retetei sunt foarte simpli: se framanta aluatul, se lasa la dospit, se formeaza cornurile si se coc.
De asemenea, ingredientele sunt la indemana oricui si le avem tot timpul in casa.
Ingrediente
1 kg de faina
600 ml apa calduta
7 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
8 linguri de ulei
4 linguri de zahar
2 lingurite de sare
ulei, pentru uns
sare grunjoasa
Mod de preparare reteta cornuri simple 25 de bani
Se pregatesc ingredientele pe masa de lucru.
Drojdia se pune intr-un bol cu 50 ml apa calduta si o lingurita de zahar. Daca se foloseste drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza impreuna cu zaharul si apa.
Intr-un bol mare sau in recipientul mixerului se adauga restul ingredientelor (mai putin uleiul pentru uns si sarea grunjoasa) si se framanta un aluat elastic.
Se lasa la dospit 30 de minute.
Aluatul se imparte in doua bucati.
Se ia o bucata si se intinde in forma de cerc.
Se taie aluatul in 4 si se taie din nou pana se obtin 8 sau 12 bucati, de marime egala.
Fiecare bucata se ruleaza din exterior catre interior.
Se pune foaie de copt in tava si se aseaza cornurile.
Se unge fiecare corn cu ulei si se presara sare grunjoasa.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cornurile la 170°C pentru 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. La cuptorul pe gaz se coc la foc mediu si se poate intoarce tava dupa 15 minute.
Cornurile vor mai creste in timpul coacerii.
Recomand si aceste retete:
Aluat pentru placinte sarate reteta simpla cu drojdie
Langosi cu cartofi reteta secuiasca