Placinte chinezesti cu ceapa verde
Cand vine primavara, de abia astept sa incerc retete noi cu ceapa verde. Anul trecut am vazut la Andreea aceste placinte chinezesti cu ceapa verde. Si le-am si incercat, doar ca a durat pana acum sa le postez.
Daca vreti sa mergeti cu simturile in China, va recomand sa incercati aceste placinte chinezesti cu ceapa verde.
Ingrediente placinte chinezesti cu ceapa verde
200 g faina alba
120 g apa clocotita
1/2 lingurita sare
1 legatura ceapa verde
2 lingurite ulei de susan
3 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta placinte chinezesti cu ceapa verde
Ceapa verde se taie in bucati.
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit.
Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit cu un prosop de bucatarie, apoi se ruleaza intr-un sul de app 12 cm.
Se taie in bucati de marime egala. Formam 6-8 bilute.
Se ia fiecare biluta si se intinde cat mai subtire.
Se unge aluatul cu ulei de susan si se presara ceapa verde.
Se ruleaza ca o clatita.
Se ruleaza in forma de melc.
Se turteste cu sucitorul.
Se continua cu restul placintelor si se prajesc in ulei.
Se servesc cu sos dulce picant.
Incercati si voi placinte chinezesti cu ceapa verde.
4 comentarii
simonacallas
Am descoperit de curand placintele la tigaie cu diverse umpluturi, sunt minunate. Voi incerca si aceste placintele chinezesti, care arata foarte bine si sunt tare apetisante 🙂
Mitinita
Ti le recomand cu mare drag, si pe mine m-au cucerit!
Vera
Apa clocotita fierbinte direct peste faina?
Mitinita
Da, si framanti un aluat. La inceput cu lingura, ca sa nu te arzi.