tarta cu afine
Bucataria internationala,  Desert,  Statele Unite

Tarta cu afine reteta de placinta americana blueberry pie

Tarta cu afine. Placinta cu afine. Reteta de placinta cu afine. Reteta de blueberry pie. Desert cu afine. Aluat de tarta fraged. Cum sa faci tarta cu afine. Tarta de vara. Afine proaspete reteta. Reteta cu afine. Tarta cu fructe de padure. Desert cu afine si zahar. Tarta cu afine si gem. Reteta tarta simpla. Desert usor cu afine.

Tarta cu afine este un desert delicios si racoritor, perfect pentru zilele calde de vara, dar care poate fi savurat in orice perioada a anului. Este o alegere ideala pentru mesele de familie sau pentru evenimente speciale, aducand un echilibru perfect intre dulce si acru. Este un desert simplu si delicios care va aduce un zambet pe fata oricui o va savura. Cu o combinatie perfecta de ingrediente si arome, aceasta este cu siguranta o alegere ideala pentru orice masa festiva sau ca desert de zi cu zi.

Beneficiile consumului de afine

Afinele sunt extrem de benefice pentru sanatate. Acestea sunt bogate in antioxidanti, vitamine (in special vitamina C) si fibre. Consumul regulat de afine poate imbunatati sanatatea cardiovasculara, poate intari sistemul imunitar si poate ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. In plus, sunt un ingredient perfect pentru deserturi, oferind un gust natural dulce-acrisor care se potriveste de minune cu diverse alte ingrediente.

afine

Sfaturi pentru preparare tartei cu afine

Daca nu ai afine proaspete la indemana, poti folosi si afine congelate. Este important sa le decongelezi si sa le scurgi bine inainte de a le adauga in umplutura.
Poti inlocui zaharul cu miere sau cu un alt indulcitor natural pentru a face tarta mai sanatoasa.
Pentru o textura si mai crocanta, poti adauga putin zahar brun in aluat.

tarta cu afine

Ingrediente pentru aluatul de tarta:

Faina – faina alba, care va forma baza aluatului si ii va da structura.
Unt rece – untul adauga grasime si frangere la aluat, oferindu-i o textura frageda.
Apa rece – apa ajuta la legarea ingredientelor, formand un aluat omogen. Cantitatea poate varia in functie de consistenta dorita.
Sare – pentru a echilibra gustul dulce al aluatului.
Zahar – adauga un pic de dulceata aluatului si ajuta la rumenirea acestuia in timpul coacerii.

Ingrediente pentru umplutura de afine:

Afine – afine proaspete sau congelate, care vor da un gust dulce-acrisor umpluturii.
Zahar – zaharul ajuta la indulcirea afinei si la caramelizarea acestora in timpul coacerii.
Faina sau amidon alimentar – faina se adauga pentru a ingrosa umplutura si a o face mai consistenta.
Vanilie – pentru un plus de aroma si un gust placut.
Suc de lamaie – adauga aciditate si ajuta la echilibrarea gustului dulce al afinei.
Scortisoara (optional) – pentru a adauga un gust cald si parfumat umpluturii.

tarta cu afine

Ingrediente reteta tarta cu afine:

Pentru aluatul de tarta:
175 g faina
100 g unt rece
30-60 ml apa rece (in functie de consistenta aluatului)
Un praf de sare
1 lingura de zahar
Pentru umplutura de afine:
500 g afine (proaspete sau congelate)
100 g zahar
2 linguri de faina sau amidon alimentar
1 lingurita extract de vanilie
Sucul de la jumatate de lamaie
1/2 lingurita de scortisoara (optional)

Mod de preparare reteta tarta cu afine

Se pregatesc ingredientele. Intr-un castron, se combina faina cu sarea si zaharul. Se adauga untul rece taiat in cuburi mici si se amesteca cu degetele pana se obtine un amestec nisipos.
Se adauga treptat apa rece, cate o lingura pe rand, pana cand aluatul incepe sa se adune. Nu se foloseste prea multa apa, pentru ca aluatul trebuie sa fie ferm si nu lipicios.
Se formeaza o bila din aluat si se infasoara in folie alimentara. Se lasa la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se raci si a deveni mai usor de manipulat.

aluat pentru tarta

Dupa ce aluatul s-a racit, se imparta in doua bucati, iar una dintre se intinde intr-o forma de tarta unsa cu putin unt. Aluatul sa acopere uniform baza si marginile formei.

aluat pentru tarta

Afinele se amesteca intr-un bol cu zaharul, sucul de lamaie, scortisoara, daca se foloseste si apoi se toarna in forma de tarta. Se presara faina sau amidon alimentar.

blueberry pie

Se intinde cealalta bucata de aluat si se acopera tarta, eventual se si poate decora cu bucati de aluat sub forma de frunza.
Se coace tarta la 180°C timp de 30-35 de minute sau pana cand aluatul este auriu si crocant, iar umplutura de afine incepe sa faca bule.

tarta cu afine

Pentru a obtine un efect lucios pe deasupra,  se poate unge tarta cu un strat subtire de gem de afine sau dulceata imediat dupa ce se scoate din cuptor.
Se lasa tarta sa se raceasca complet inainte de a o taia. Aceasta poate fi servita simpla sau alaturi de inghetata de vanilie pentru un plus de savoare.

placinta cu afine

RECOMAND SI ACESTE RETETE CU AFINE:

Tort macarons cu crema de unt cu lavanda si gem de afine

 

tort macarons

Tarta cu lamaie si budinca de afine reteta fara coacere

Tarta cu lamaie si budinca de afine

Cheesecake fara coacere cu afine

Pe lista de incercat, urmatoarea este reteta de chec umed cu iaurt si afine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.