Prajitura cu frisca si iaurt desert fara coacere
Prajitura cu frisca si iaurt. Reteta de desert fara coacere. Prajitura fara coacere. Retete de desert fara coacere. Prajitura cu piscoturi fara cuptor. Desert cu iaurt, frisca si fursecuri.
Prajiturile rapide si mai ales cele fara coacere sunt cele care imi plac cel mai mult. Au de fiecare data un mare succes si necesita un efort minim. Plus ca, oricine le poate prepara.
Ingrediente necesare:
Piscoturi – pentru un contrast si mai puternic se pot folosi piscoturi cu cacao
Crema de branza – poate fi simpla, dar am preferat-o pe cea cu smantana
Zahar – zahar pudra, ca sa nu ramana granule netopite. Si un plic de zahar vanilat pentru aroma
Frisca – neaparat frisca naturala
Iaurt – iaurt simplu am folosit, dar la fel de bine merge si cel cu fructe
Gelatina – pentru a inghega compozitia. Se poate folosi cea granulata, dar si foi.
Suc – am preferat suc de mere, dar este buna si zeama de compot
Gem – se poate folosi orice fel de gem, cele mai potrivite sunt cele din fructe de padure sau visine
Ingrediente:
250 gr piscoturi
150 gr crema de branza cu smantana
150 gr zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
300 ml frisca naturala
500 gr iaurt
2 plicuri de gelatina
500 ml lichid din compot sau suc de mere
4 linguri de gem
Mod de preparare reteta prajitura cu frisca si iaurt
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Piscoturile se inmoaie in 300 ml de suc si se pun pe marginile tavii de chec.
Se hidrateaza gelatina in 200 ml suc si se lasa deoparte pentru 10 minute, dupa care se topeste pe baie de aburi.
Se bate spuma 200 ml de frisca.
Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, gelatina topita si frisca batuta.
Se toarna crema de iaurt in tava.
Peste crema se pun piscoturi inmuiate in suc.
Se acopera cu folie alimentara si se da peste noapte la rece.
A doua zi, se rastoarna prajitura pe un platou.
Se mixeaza 100 g de frisca cu o lingura de zahar pudra.
Prajitura se orneaza cu un strat de gem, peste care se aplica cu posh-ul frisca naturala.
Recomand si aceste retete:
Tort Tiramisu fara oua si fara coacere
3 comentarii
Vulpoiu Cristina
Superbaa aceasta reteta. Multumesc
Adina
O prefer si eu prajiturilor complicate.
kinza
este o rețetă delicioasă care îmi place cel mai mult. Vă mulțumesc că mi-ați împărtășit rețete atât de grozave..!