Fursecuri cu mac si lamaie

Fursecuri cu mac si lamaie

Fursecuri cu mac si lamaie – reteta din bucataria israeliana

Pe cand cautam inspiratii pentru fursecurile de Craciun,am revizuit ce am prin dulapul de la bucatarie,iar punga cu mac s-a cerut folosita prima. Cumva m-am gandit ca o fi buna in combinatie cu lamaia si uite asa am gasit aceasta reteta. Pe pagina de facebook,cineva mi-a spus ca e foarte gustoasa si cu portocala,deci o trec si pe aceasta pe lista de incercat.
Aceasta reteta este de origine evreiasca,se pare ca vine din Polonia sau Germania si se servesc la cafea sau ceai.

 

 

Ingrediente Fursecuri cu mac si lamaie

125 gr zahar
250 gr faina
1/4 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1/3 cup seminte de mac
2 oua
100 gr unt
zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare reteta Fursecuri cu mac si lamaie

Pornim cuptorul la foc mediu.
Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.
Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.
(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)
Se ia aluat cu o lingura ,iar cu  aratatorul se ia aluatul de pe lingura si se pune in tava.
Se coc 8-10 minute, depinde cat de crocante le vrem.
Se lasa sa se raceasca si se scot din tava.
Incercati si voi Fursecuri cu mac si lamaie
Print Friendly, PDF & Email

10 Replies to “Fursecuri cu mac si lamaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.