Kimchi de varza (Yangbaechu Kimchi)

Azi aveam nevoie de aceasta reteta si am vazut ca nu are postare separata ,ci doar integrata in alta reteta,asa ca a trebuit sa o pun si separat. Am descoperit cat de bune sunt supele cu kimchi,deci este mereu nevoie de un recipient cu kimchi in frigider. In curand,va voi arata si supele de care aminteam.

Ingrediente:o varza mijlocie,taiata in bucati de 2 cm
3 linguri de sare grunjoasa
3 cepe verzi,taiate
4 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute korean)
3 catei de usturoi,pisati
1 cm de ghimbir proaspat,dat pe razatoare

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.
Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.



Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.