
Pide turceasca
Ingrediente:
Pentru aluat: (4 bucati de pide)
250 ml de apa calduta
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
500 gr faina
1 lingurita de sare
Pentru umplutura:
250 gr carne tocata amestec
2 cepe
1 ardei gras
1/2 lingurita de coaja de lamaie Kotanyi
1 lingurita de chili pul biber (sau dupa gust) Kotanyi
sare si piper
patrunjel proaspat
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.
Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat.
Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta. Se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie.


10 comentarii
Liana10
Imi place tare mult cum arata! Le trec si eu pe lista 😉
dian@
Tare bine arata! carnea tocata o pui cruda?
Haplea
Ce invitatie la masa!!!Eu vin sigur!Arata suuper bine!
yaya6
superbe!!!
DiaMar bucataria galbena
Daaaa,sunt minunate!
Simona
Super arata!! Bafta la concurs!!
Truedelights
Foarte bine arata! Sigur va fi reteta castigatoare! :)Bafta!
Delicious Flavours
Sunt foarte aratoase si cu siguranta le voi incerca si eu 😉
Pupici
Timea
Imi plac mult de tot!!!!
catkitchen
Mi-ai facut o pofta de nedescris !!! :((((