Pogacele cu pasta de jumari reteta traditionala ardeleneasca

pogacele cu pasta de jumari

Una dintre cele mai des facute retete de noi este cea de pogacele cu pasta de jumari. De data aceasta am facut jumarile de la zero, ies mult mai bune decat facute cu pasta din comert.
Perfecte pentru cand aveti nevoie de ceva de rontait sau cand se anunta musafiri. Eu le prepar si de sarbatori si sunt mereu apreciate.
Incercati si voi reteta de pogacele cu pasta de jumari.

Vedeti si reteta de pachetele de primavara spring rolls si cornulete fragede cu untura si bors.

Ingrediente pogacele cu pasta de jumari

350 gr faina,cernuta
130 ml lapte caldut
50 ml de ulei vegetal
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
1 galbenus de ou
200 gr slanina cruda
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita sare
1 albus de la ou (ptr uns)
sare,piper ptr deasupra

Mod de preparare reteta pogacele cu pasta de jumari

Slanina se taie in bucati si se prajeste. Jumarile se scurg de ulei si se lasa deoparte sa se raceasca.
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute, se adauga faina, uleiul, sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent.
Se dau prin robot jumarile si se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum se intinde o foaie de 1 cm pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Se intinde o treime din pasta de jumari si se impatureste de doua ori. Se intinde iar foaia si se adauga inca o treime si iar se impatureste. Se repeta operatia inca o data.
Se intinde o foaie de 1 cm si se decupeaza pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Se pun pogacelele in tava si se lasa inca 15 minute sa creasca.
Se unge fiecare pogacea cu albus de ou batut si se presara sare si piper.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se tine cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc pogacelele deasupra.

Incearca si tu pogacele cu pasta de jumari.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.