Cornulete fragede cu untura si bors
Cornulete fragede cu untura si bors este o reteta de care nu ne putem lipsi. Aceste cornulete le regasim pe platourile de prajituri de sarbatori.
Reteta de cornulete fragede cu untura si bors o am din caietul mamei si au intotdeauna un mare succes. De fiecare data parca se evapora de pe platoul de prajituri.
Se spune ca secretul celor mai fragede cornulete sunt untura si borsul. Voi cum pregatiti cornuletele?
De fiecare data cand fac cornulete fragede cu untura si bors imi spun ca le voi depozita in camara, dar de fiecare data se termina prea repede. De altfel, ele se pot pastra pana la 3 saptamani, dar le veti termina mult mai repede.
Trebuie sa incercati si cornulete cu nuca sau cornulete cu unt de arahide.
Ingrediente reteta cornulete fragede cu untura si bors
6 linguri untura
6 linguri zahar
3 linguri otet
10 linguri bors
1 praf de copt
faina cat cuprinde
rahat
zahar pudra vanilat
Mod de preparare reteta cornulete fragede cu untura si bors
Se amesteca intr-un bol untura, zaharul, otetul si borsul.
Se adauga faina cat cuprinde si praful de copt. Trebuie sa rezulte un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.
Se da la rece cam 15 minute.
Aluatul se imparte in bile de marime egala.
Pe masa se lucru se presara faina si se intinde aluatul sub forma de cerc.
Se taie in 8 triunghiuri de marime egala.
Se pune o bucata de rahat pe marginea lata si se ruleaza de la exterior spre interior.
Se aseaza in tava si se continua cu restul bucatilor de aluat.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cornuletele pentru 20 de minute la 180 de grade sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.