Tort de inghetata cu rom, stafide si nuci caramelizate
Cum nu prea imi plac mie torturile complicate,de ziua mea am ales sa fac unul simplu. De fapt,de cand am gustat la Ina inghetata asta, am stiut ca trebuie sa o incerc si eu. Am facut o combinatie pe placul meu si a iesit un tort de inghetata cu rom foarte delicios.
Daca vreti sa faceti inghetata, va recomand cu mare drag astfel de retete. Este foarte usor de facut si are o textura cremoasa, fara ace si nu este nevoie sa o scoateti la fiecare cateva ore din congelator ca sa o amestecati cu furculita.
Cu aceasta reteta particip la Dulce Romanie – Provocarea lunii septembrie
V-am convins ca aceasta reteta merita incercata? Nu de alta, dar dupa ce o faceti o singura data, cu siguranta o veti repeta. Asa am patit si eu si de atunci o fac de cate ori am ocazia.
Merita sa incercati si reteta de tort Padurea Neagra.
.
Recomand si tortul Tiramisu, varianta fara oua.
.
Sa nu uitam nici de tortul Diplomat cu piersici din compot, un clasic care nu lipseste de la nici o ocazie festiva.
.
Ingrediente Tort de inghetata cu rom
400 ml de frisca lichida
2 albusuri
120 ml miere de albine
100 gr nuci
50 gr zahar
100 gr stafide
1 lingurita de rom
Mod de preparare reteta Tort de inghetata cu rom
Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca.
Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca.
Adaugam mierea si romul si amestecam.
Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si punem restul de nuci si stafide si cealalta jumatate de compozitie.
Dam forma la congelator si lasam peste noapte. Lasam putin la temperatura camerei si rasturnam pe platou.
Se serveste deindata.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
5 comentarii
Liana10
Ce bine arata!! Imi aminteste de inghetata Malaga 😉 Multumesc pentru participare!
TeoBucatar
Nebunie curata, cate arome!
Paula Gafitescu
Ahh, salivez in nestire 😀
Simona
Mmm.. ce bunatate!!!!
Laura Din
O minunatie!!