Tort Padurea Neagra
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Torturi

Tort Padurea Neagra

Unul dintre cele mai delicioase si simplu de facut torturi este tort Padurea Neagra, care are un blat de cacao, umplutura de visine cu frisca si este decorat simplu, dar cu efect.

Reteta de tort Padurea Neagra nu este complicata, as spune ca este unul dintre cele mai usor de preparat torturi.

Este si unul dintre torturile mele preferate, asa ca nu pot decat sa vi-l recomand cu drag.

Tort Padurea Neagra1

Ingrediente Tort Padurea Neagra

Pentru blat
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
150 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru tort
500 ml frisca
1 baton de vanilie Kotanyi
10 cirese confiate
1 borcan mare de compot de visine
200 g ciocolata

Mod de preparare reteta Tort Padurea Neagra

Blatul
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata

Tortul
Batem frisca cu bobitele de vanilie, daca nu e indulcita mai adaugam zahar pudra dupa gust. O impartim in trei cantitati egale. Scoatem samburii din visine.
Taiem blatul de doua ori, cu un cutit de paine, la inceput taiem doar marginile in timp ce rotim blatul si apoi taiem mai adanc pana ajungem si la mijloc.

Asezam o felie in forma in care am copt blatul, astfel ne va fi mai usor sa asamblam. Cu o pensula sau lingurita, punem compot de visine si insiropam dupa gustul fiecaruia. Aplicam un rand de frisca si punem visine, mai adaugam o felie de blat, insiropam, adaugam frisca si punem iar visine.
La ultima felie, o insiropam pe partea care vine pe dedesupt. Lasam la frigider cateva ore.

Scoatem de la frigider si ornam cu frisca, de jur imprejur facem decorul cu posh-ul si punem cate o cireasa confiata.
Ornam cu ciocolata rasa.

tort padurea neagra kotanyi

Incercati si voi sa faceti Tort Padurea Neagra.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.