supa turceasca de linte rosie
Bucataria internationala,  Supe/ciorbe,  Turcia

Supa turceasca de linte rosie reteta ca la restaurant

Supa turceasca de linte rosie  am mai facut-o, Mercimek Kermezi si intre timp am aflat ca se pot adauga diferite condimente sau ierburi, cum ar fi sumac sau menta uscata.
La prepararea retetei, m-a indrumat un bucatar din Constanta si mi-a explicat pas cu pas cum se face.

Aceasta reteta cum se prepara la restaurantele turcesti, desi fiecare are amprenta proprie. Puteti porni de la aceasta reteta si apoi puteti adauga diferite arome.

Daca va place bucataria turceasca, mai puteti incerca si alte preparate, cum ar fi: lahmacun, pide sau salata de ceapa cu sumac.Voi ce mancaruri preferati din bucataria turceasca?

Ingrediente

300 gr linte rosie
un cartof mare
2 morcovi medii
o ceapa potrivita
un ardei capia sau gogosar rosu (am folosit pasta de gogosari)
o lingurita boia de ardei dulce
o cescuta de ulei
2 linguri pasta de tomate
o lingurita de cimbru uscat

Mod de preparare Supa turceasca de linte rosie

Legumele se taie in cuburi mai mari.
Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare.
Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe foc si se paseaza cu un blender.
Intr-o tigaie, cescuta de ulei si cand s-a infierbantat adaugam pasta de tomate.
Lasam putin pe foc,apoi adaugam treptat din supa.
Punem tot continutul in supa si amestecam.
Separat,mai fierbem o jumatate de litru de apa si o adaugam la supa,fiindca este foarte groasa si o subtiem dupa plac.
In tigaie,punem putin ulei si adaugam boiaua de ardei si cimbrul,prajim putin,amestecand sa nu se arda boiaua si adaugam la supa. Pastram putin si pentru decor.
Pofta buna!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.