Vafe belgiene
Un mic dejun de weekend, nu e complet daca din cand in cand nu facem si Vafe belgiene. Si nu orice fel de vafe, sa fie pufoase si excelente in combinatie cu frisca. Sa nu mai rascoliti internetul pentru reteta perfecta, eu am gasit-o deja si v-o impartasesc si voua.
Ingrediente Vafe belgiene
250 g faina
4 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
350 – 400 ml lapte
70 g unt topit si racit
Mod de preparare reteta Vafe belgiene
Se separa ouale.
Se pun ingredientele uscate(faina, praful de copt, zaharul, sarea) intr-un bol. Se adauga laptele si untul topit. .
Se bat albusurile spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se amesteca.
Se incorporeaza usor la compozitia de faina si lapte.
Se pregatesc vafele conform instructiilor de pe cutia aparatului.
Se servesc calde cu frisca,fructe,sirop,miere sau gem.
Faceti si voi Vafe belgiene pentru micul dejun.
6 comentarii
Teobucatar
MInunate! Foarte une cu fructe!
Mitinita MiniChefs
Asa e,sigur sunt bune si cu sirop de artar.
Licuta Marin
Mmm, combinatia este exact pe gustul meu!Arata minunat!Pupici!
Paula Gafitescu
Super asa cu fructe!!
dian@
Arata delicios! Foarte bune cu frisca si mure…iammmiiii
Alexia
Vreai si eu o portie