Baclava cu nuca si cardamom
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Baclava cu nuca si cardamom

Baclava cu nuca si cardamom. Baclava cu foi de placinta si nuca. Cum se face baclavaua,
Motivul pentru care imi place sa lucrez cu foi de placinta este momentul cand musc din foile crocante. De cele mai multe ori le folosesc la strudel, placinta cu branza sau cu portocale, iar cand vreau un dulce mai altfel fac baclava cu nuca si cardamom.

Cardamonul il puteti adauga si dupa gust sau il puteti combina cu putina scortisoara sau nucsoara.

Daca vreti un desert de post, inlocuiti in reteta de baclava cu nuca si cardamom, untul cu ulei sau margarina.

baclava cu cardamon si nuca4

Ingrediente Baclava cu nuca si cardamom

1 pachet foi de placinta (400 g)
1 pachet unt
175 cana zahar
1 lingurita cardamom
2 cani nuci macinate ( cana de 200 ml)
100 ml cana apa
50 ml suc de lamaie, proaspat stors
50 ml miere de albine

Mod de preparare Baclava cu nuca si cardamom

Se preincalzeste cuptorul.
Se scot foile de placinta din pachet , se pun langa suprafata de lucru si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Se unge tava cu unt si se adauga prima foaie. Se unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si se continua tot asa pana s-au folosit jumatate din foi.
Se amesteca 50 g de zahar cu nucile si se presara pe toata suprafata foii de placinta.
Se adauga restul foilor, aplicand unt pe fiecare foaie in parte.
Inainte de a da tava la cuptor, se taie baclavaua in romburi, dar nu se taie pana jos, mai degraba se cresteaza pentru a putea fi mai usor de taiat dupa ce s-a facut placinta. Altfel, foile de placinta se vor rupe in multe bucati si va fi mai greu de feliat.
Se da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca 125 g zahar cu apa si se pune pe foc pana cand se topeste zaharul. Se ia deoparte si se adauga sucul de lamaie si mierea.
Se toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor, cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul.

Incercati si voi baclava cu nuca si cardamom.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.