Aluat de tarta aluat pentru crusta de tarta
Dupa ce am primit reteta de biscuiti cu cacao de la Marius, el ne invata si cum sa pregatim un aluat de tarta. Multumim mult!
Aluat de tarta este o reteta de baza pe care toti trebuie sa o avem. Marius ne spune si cateva trucuri pentru reusita unui aluat de tarta. El ne invata cum se prepara, umplutura o alegem noi. Nu ne ramane decat sa incercam si noi!
Tartele dulci se pot umple cu fructe, budinca sau chiar si gem. Vedeti crostata italiana.
Incercati si reteta de briose cu visine sau orice fruct.
Ingrediente aluat de tarta
250 g faina
1 ou
100 g zahar
120 g unt rece
1 galbenus de ou
un varf de cutit de praf de copt
Mod de preparare reteta aluat de tarta
Se amesteca faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.
Se formeaza o adancitura in care se adauga bucatile de unt rece de la frigider si se framanta cu varful degetelor(trebuie sa devina nisipos).
Se face iar o adancitura, in mijloc se pun oul si galbenusul.
Se framanta aluatul. Se framanta foarte putin, doar cat sa obtinem un aluat omogen. Daca exageram cu framantatul devine elastic, gen aluat pentru paine. Aluatul trebuie sa fie sfaramacios, nu elastic.
Cand aluatul nu se mai lipeste de degete, se modeleaza sub forma de minge.
Aluatul se lasa la rece pentru o jumatate de ora si se intrebuinteaza la tarte dulci.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.