Braduti din turta dulce

Braduti din turta dulce

Braduti din turta dulce. Turta dulce pentru Craciun.

Este o reteta foarte simpla, aveti nevoie de turta dulce si de glazura regala 

Ingrediente 

400 gr faina
50 gr unt,la temperatura camerei
2 oua
100 ml miere
175 g zahar
1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
1/2 lingurita de ghimbir pudra
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare

Mod de preparare reteta Braduti din turta dulce

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia.
Se lasa sa se raceasca.
Se pot orna cu glazura sau se pot lasa asa simple.

Reteta Glazura regala

Ingrediente Glazura regala
2 albusuri,la temperatura camerei – ouale erau de marime mijlocie
330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)
Mod de preparare reteta Glazura regala
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.
Mod de asamblare Braduti din turta dulce
Lipiti stelutele una de cealalta cu glazura regala, ca in imagine si apoi le ornati cu bilute. Cele argintii au un efect mai puternic.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.