Turta dulce de Craciun
Turta dulce de Craciun este preparata de Mini Chefs.
Una dintre activitatile noastre favorite de Craciun, este sa facem turta dulce. Si daca am mai crescut putin, inseamna ca acum putem sa facem singure reteta. Aluatul este mai greu de framantat si veti avea nevoie de ajutorul unui adult, dar intinsul si decopatul, precum si decoratul nu va prezenta nici un pic de dificultate.
Turta dulce de Craciun este bine condimentata si va recomandam si voua reteta.
Dintre retetele de Craciun, va propun sa incercati si cozonac cu nuca, muffins Rudolf sau biscuiti danezi cu vanilie.
Aceasta reteta o puteti folosi pentru a decupa diferite forme, pe care le puteti decora cu glazura regala.
Ingrediente
400 gr faina
50 gr unt,la temperatura camerei
2 oua
100 ml miere
175 g zahar
1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
1/2 lingurita de ghimbir pudra
1/4 lingurita nucsoara
2 lingurite scortisoara
1 lingurita cardamon
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
creioane de decorat, ornamente colorate
Mod de preparare reteta Turta dulce de Craciun
Punem untul, ouale, mierea si zaharul intr-un bol si amestecam cu o lingura sau cu mixerul.
Adaugam restul ingredientelor, in afara de cele pentru decorat si amestecam, la inceput cu lingura, apoi cu mana. Aici veti avea nevoie de ajutorul unui adult, este un aluat care se framanta mai greu.
Lasam aluatul peste noapte la frigider.
A doua zi, dam drumul la cuptor.
Presaram pe masa faina si intindem aluatul, apoi decupam cu formele de fursecuri. Le punem in tava si le coacem cateva minute.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, le ornam cu decoratiile Dr Oetker, dupa propria imaginatie.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.