
Cum se face glazura regala
Cum se face glazura regala pentru turta dulce si fursecuri. Ingrediente glazura regala. Glazura regala pentru fursecuri. Decorare cu glazura regala. Trucuri glazura regala. Preparare glazura regala. Consistenta glazura regala. Glazura regala reteta simpla.
Glazura regala (sau royal icing, cum este cunoscuta in engleza) este un amestec din zahar pudra, albus de ou si, uneori, cateva picaturi de suc de lamaie sau vanilie. Este folosita mai ales pentru decorarea prajiturilor, fursecurilor si biscuitilor, fiind apreciata pentru faptul ca se intareste rapid si ofera un finisaj neted si lucios.
Utilizari ale glazurii regale
Decorarea fursecurilor: Poti desena contururi sau umple suprafata fursecurilor cu glazura regala.
Accente pentru torturi: Creeaza modele delicate, cum ar fi dantela sau flori.
Lipirea elementelor decorative: Este excelenta pentru fixarea decoratiunilor din zahar, ciocolata sau martipan.
Torturi personalizate: Foloseste glazura pentru a crea desene sau mesaje pe torturi.
Prăjituri cu detalii: Adauga detalii fine pe prăjituri pentru un aspect deosebit.
Modelarea figurilor: Poti folosi glazura pentru a crea figurine decorative din zahar.
Sfaturi utile pentru glazura perfecta
Foloseste zahar pudra cernut pentru a evita cocoloasele.
Acopera glazura nefolosita cu folie alimentara pentru a preveni uscarea.
Experimenteaza cu coloranti alimentari pentru decoruri viu colorate.
Ai grija la umiditate: Glazura regala se usuca mai greu in medii umede.
Substante pentru albire: Daca vrei o glazura alba si imaculata, asigura-te ca folosești zahar pudra de cea mai buna calitate.
Consistenta: Ajusteaza consistenta glazurii adaugand mai mult zahar sau putina apa, in functie de utilizare.
Reteta ii va reusi si unui incepator in bucatarie, daca va tine cont de urmatoarele reguli:
-albusul si sucul de lamaie trebuie sa fie la temperatura camerei
-dupa ce se obtine glazura, aceasta nu se va pastra in frigider, deoarece se va inmuia. Totusi, fiind vorba de albusuri proaspete, este de preferat sa fie folosita dupa preparare
– vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.
Daca nu aveti inca o reteta de turta dulce, incercati-o pe aceasta.
Ingrediente Cum se face glazura regala
1 albus de ou, la temperatura camerei
200 gr zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
Mod de preparare Cum se face glazura regala
Incepeti sa bateti albusul si cand face spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica.
Adaugati 170 g de zahar pudra, daca mai e nevoie adaugati si restul, depinde de ce consistenta aveti nevoie.
Se poate folosi deindata la decorarea fursecurilor, acestea se vor lasa peste noapte descoperite ca sa se usuce glazura.
Daca nu folositi toata glazura, acoperiti recipientul cu o folie alimentara. Nu puneti glazura la frigider, aceasta se va inmuia.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Ornamente din turta dulce pentru bradul de Craciun

