
Turta dulce
Cum se face turta dulce. Reteta de turta dulce pentru sarbatori. Cum se prepara turta dulce. Reteta pas cu pas de turta dulce pentru Craciun. Turta dulce pentru Craciun.
Sarbatorile nu sunt aceleasi fara aceste fursecuri, iar daca e preparata acasa, impreuna cu toata familia, atunci cand ne adunam toti la bucatarie si ajutam fiecare cum putem. A devenit activitatea noastra preferata a sarbatorilor de iarna, cand casa miroase a scortisoara, cand decoram fiecare cum putem si cand casa se umple de rasete. Este perioada noastra preferata din tot anul!
Aceasta a devenit reteta mea de baza si am pornit de la reteta aceasta. Am adaptat-o putin si am obtinut un aluat elastic, usor de manevrat.
Incercati si reteta de glazura regala, pe care o puteti folosi pentru ornat.
Va mai recomand si fursecurile daneze cu vanilie, care sunt atat de fragede si de aromate!
Ingrediente Turta dulce
400 gr faina
50 gr unt,la temperatura camerei
2 oua
100 gr miere de albine
175 g zahar
1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
1/2 lingurita de ghimbir pudra
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
Mod de preparare reteta
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Se pot orna cu glazura sau se pot lasa asa simple.
Pofta buna si sarbatori fericite!

