prajitura Kinder Bueno
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura Kinder Bueno cu blat de nuca, biscuiti si crema de vanilie

Prajitura Kinder Bueno. Prajitura cu blat de nuca, biscuiti si crema de vanilie. Prajitura de casa. Reteta de prajitura cu nuca si vanilie. Prajitura pentru sarbatori.

Prajitura Kinder Bueno este un desert delicios, inspirat de gustul inconfundabil al celebrei ciocolate. Combinatia dintre blatul de nuca, crema fina de vanilie si straturile crocante de biscuiti creeaza un echilibru perfect intre texturi si arome. Daca iti plac deserturile rafinate, aceasta prajitura va deveni cu siguranta preferata ta!

Foloseste nuca proaspat macinata pentru un gust intens.
Daca vrei un plus de crocant, poti folosi biscuiti cu unt.
Poti adauga si alune macinate in crema de ciocolata pentru un gust mai bogat.

Vezi si reteta de prajitura Tosca.

.

Incercati si prajitura Amandina.

Ingrediente Prajitura Kinder Bueno

Pentru blat:
6 oua
2 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 praf de copt
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata

Pentru crema:
400 ml lapte
1 pachet de budinca de vanilie
200 g unt
200 g zahar
400 g crema de ciocolata din comert (Finetti, Nutella)
2 linguri de cacao
Alte ingrediente:
250 ml frisca
250 g biscuiti
100 g ciocolata rasa

Incercati si prajitura ungureasca Rigo Jancsi.

Mod de preparare reteta

Blatul
Preincalzim cuptorul.
Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul.

Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari usoare, de sus in jos.

Tapetam o forma de copt de 24×32 cm cu ulei si faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.

Se coace cam 20 de minute sau facem testul scobitorii (intepam blatul cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, blatul este gata).

Crema
Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si pregatim o budinca dupa instructiunile de pe pachet. In loc de budinca de comert, puteti folosi 4 linguri de faina si un baton de vanilie.
Lasam budinca sa se raceasca complet. Intre timp, spumam untul, iar apoi adaugam budinca, cate o lingura si batem in continuare pana obtinem o crema pufoasa.
Impartim crema in doua, iar o parte o amestecam cu cele doua linguri de cacao.

Asamblare
Peste blat intindem crema de ciocolata, apoi punem crema alba si nivelam.
Peste crema alba, punem un strat de biscuiti, ii asezam unul langa celalalt.
Deasupra biscuitilor, punem crema cu cacao.
Batem frisca si o punem deasupra cremei de cacao.
Se presara cu ciocolata rasa.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

20 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.