
Prajitura Kinder Bueno cu blat de nuca, biscuiti si crema de vanilie
Prajitura Kinder Bueno. Prajitura cu blat de nuca, biscuiti si crema de vanilie. Prajitura de casa. Reteta de prajitura cu nuca si vanilie. Prajitura pentru sarbatori.
Prajitura Kinder Bueno este un desert delicios, inspirat de gustul inconfundabil al celebrei ciocolate. Combinatia dintre blatul de nuca, crema fina de vanilie si straturile crocante de biscuiti creeaza un echilibru perfect intre texturi si arome. Daca iti plac deserturile rafinate, aceasta prajitura va deveni cu siguranta preferata ta!
Foloseste nuca proaspat macinata pentru un gust intens.
Daca vrei un plus de crocant, poti folosi biscuiti cu unt.
Poti adauga si alune macinate in crema de ciocolata pentru un gust mai bogat.
Vezi si reteta de prajitura Tosca.
.
Incercati si prajitura Amandina.
Ingrediente Prajitura Kinder Bueno
Pentru blat:
6 oua
2 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 praf de copt
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Pentru crema:
400 ml lapte
1 pachet de budinca de vanilie
200 g unt
200 g zahar
400 g crema de ciocolata din comert (Finetti, Nutella)
2 linguri de cacao
Alte ingrediente:
250 ml frisca
250 g biscuiti
100 g ciocolata rasa
Incercati si prajitura ungureasca Rigo Jancsi.
Mod de preparare reteta
Blatul
Preincalzim cuptorul.
Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul.
Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari usoare, de sus in jos.
Tapetam o forma de copt de 24×32 cm cu ulei si faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.
Se coace cam 20 de minute sau facem testul scobitorii (intepam blatul cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, blatul este gata).
Crema
Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si pregatim o budinca dupa instructiunile de pe pachet. In loc de budinca de comert, puteti folosi 4 linguri de faina si un baton de vanilie.
Lasam budinca sa se raceasca complet. Intre timp, spumam untul, iar apoi adaugam budinca, cate o lingura si batem in continuare pana obtinem o crema pufoasa.
Impartim crema in doua, iar o parte o amestecam cu cele doua linguri de cacao.
Asamblare
Peste blat intindem crema de ciocolata, apoi punem crema alba si nivelam.
Peste crema alba, punem un strat de biscuiti, ii asezam unul langa celalalt.
Deasupra biscuitilor, punem crema cu cacao.
Batem frisca si o punem deasupra cremei de cacao.
Se presara cu ciocolata rasa.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.


20 comentarii
camy
..ft. buna si frumoasa ti-a iesit!!!
…biscuitii nu se insiropeaza?
Mitinita
Multumesc. Nu trebuie insiropati, se vor inmuia de la crema.
Timea
Ce bunatate!
Mitinita
Si ce repede se termina 🙂
parbrize
am sa incerc acum de craciun aceasta reteta, pare foarte apetisanta
Mitinita
Ai reusit sa o faci? Cum a fost?
camelia
Buna sunt curioasa daca are gustul asemanator cu ciocolata kinder bueno?
Mitinita
Mie nu mi se pare, chiar mi s-a parut ciudat ca are asa o denumire 🙂 Dar de buna, e tare buna
anca
Bună. Ce biscuiți ai folosit pt aceasta reteta?
Mitinita
Biscuitii pentru copii, cei care sunt intre Petit Beurre si cei digestivi. Sunt putini sfaramiciosi. Dar nu cred ca trebuie un fel anume, asta a fost singurul fel de biscuiti de la magazin
Matioca maria
Si nutella unde se folosește?
Mitinita
La asamblare, unde zice ca se intinde crema de ciocolata, de vorba de Nutella.
Mihaela Hampu
Cum adică „spumam untul?”il batem foarte bine cu telul pana devine spumos?
Mulțumesc.Vreau sa o încerc si eu acum se sărbători.
Mitinita
Da, se bate bine cu lingura sau cu telul.
Hampu Mihaela
Cum adica” spumam untul?”Se bate foarte bine cu telul pana devine cremos?Nu înțeleg si vreau sa o încerc acum de sărbători.
Mulțumesc!
Andrea
Per total……..are trecere prăjitura sau nu???? 😀
Mitinita
Oh, da. Si inca ce bine merge!
Andrea
Ingredientele sunt cumpărate. Abia aștept să o gust!!!!
Suzana
Foarte buna! Se termina cam repede …
Mitinita
Asa e 🙂