Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura Amandina reteta pas cu pas de Amandine

Prajitura Amandina. Cum se prepara Amandina. Reteta de Amandina. Prajitura cu cacao. Desert cu ciocolata. Prajitura de casa.

Prajitura Amandina este un desert clasic romanesc, apreciat pentru blatul sau pufos cu cacao, crema fina de unt si glazura bogata de ciocolata. Este alegerea perfecta pentru iubitorii de ciocolata si un rasfat ideal pentru orice ocazie speciala.

Amandine1

Aceasta prajitura se prepara in mai multe etape, fiecare contribuind la gustul sau desavarsit. Blatul pufos este insiropat pentru a capata o textura moale si aromata, apoi este umplut cu crema fina si acoperit cu o glazura lucioasa de ciocolata. Un desert perfect pentru orice iubitor de dulciuri.

Ingrediente Prajitura Amandina

Blat
150 g faina alba, cernuta
5 oua
200 g zahar
4 linguri cacao
1 plic mic de praf de copt
varf de cutit de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Siropul
200 ml apa
100 g zahar
1/2 lingurita esenta de rom
1 plic de capuccino
Crema de unt
400 g unt, la temperatura camerei
200 g zahar pudra, cernut
3 linguri cacao, cernuta
1 lingurita esenta de rom
Glazura
300 ml smantana dulce
250 g ciocolata

Prajitura amandina

Mod de preparare reteta Prajitura Amandina

Mod de preparare blat
Preincalzim cuptorul.

Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie.
Intr-un bol, amestecam faina, cacaoa, sarea si praful de copt. Adaugam la compozitia de oua cate doua linguri si amestecam cu miscari usoare, de jos in sus. Continuam pana incorporam toata faina.

Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea 32×22 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt sau ulei si faina. Dam tava la cuptor 30-40 de minute sau facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese curata, blatul este copt. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare sirop
Punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, plicul de capuccino si lasam sa fiarba siropul pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare crema de unt

Omogenizam untul cu zaharul pudra, cacaoa si romul. Amestecam la inceput cu spatula, apoi cu mixerul.


Mod de preparare glazura
Punem smantana- pe foc si o lasam pana aproape sa fiarba. Ciocolata o rupem bucati si o punem intr-un bol. Turnam smantana dulce peste ciocolata si lasam sa stea cateva minute fara a o amesteca. Dupa ce au trecut cateva minute, amestecam cu un tel pana se omogenizeaza glazura.

Mod de asamblare
Taiem blatul in doua cu ajutorul unui cutit de paine cu zimti. Taiem usor, incepand de pe margini, de jur imprejur, iar la urma taiem si la mijloc.
Partea de deasupra o vom pune dedesupt si o insiropam. Adaugam crema si oprim 2 linguri pentru decor. Intindem crema uniform pe toata suprafata blatului.

Punem peste crema celalalt blat. Insiropam cu ajutorul unei pensule.
Acoperim cu o folie alimentara si dam prajitura la frigider cam 2 ore sau pana cand se intareste crema.

Taiem prajitura, mai intai indepartam marginile, apoi taiem patrate de marimea dorita.
Luam fiecare bucata in parte si punem glazura cu lingurita. Intindem pe toata suprafata.
Decoram cu crema ramasa.

Amandine

Sursa reteta.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura Arlechin – Reteta simpla si delicioasa pentru orice ocazie

Prajitura Arlechin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.