Trufe cu crema de branza
Craciun,  Desert,  Pasti,  Retete de sarbatori

Trufe cu crema de branza si glazura de ciocolata alba

Trufe cu crema de branza. Retete de trufe cu branza si fructe de padure. Trufe cu glazura de ciocolata alba. Retete de trufe pentru candy bar. Retete pentru candy bar.

O explozie de arome: trufe cu branza, afine si glazura de ciocolata alba!
Cine spune ca deserturile nu pot fi si sanatoase si delicioase in acelasi timp, cu siguranta nu a incercat reteta de mai jos. Aceste mici delicii sunt o combinatie perfecta intre dulce si acru, cu o textura moale si cremoasa care se topeste in gura. Si cel mai bun lucru? Le poti face usor acasa, cu doar cateva ingrediente simple si putin timp.

De ce sa incercati trufele cu crema de branza, afine si glazura de ciocolata alba?


Textura Cremoasa: Sunt o adevarata placere pentru papilele gustative. Textura lor cremoasa se topeste in gura, oferind o senzatie delicata si satisfacatoare.
Combinatie de Arome: Crema de branza adauga o nota dulce si savuroasa trufelor. Aceasta se imbina perfect cu afinele, ceea ce confera un echilibru perfect.
Varietate: Pot fi personalizate dupa preferinte. Poti adauga ingrediente suplimentare precum nuci, ciocolata, fructe uscate sau condimente pentru a aduce un plus de savoare. De asemenea, poti inlocui afinele cu fructe de padure.

Aceste delicioase trufe sunt perfecte pentru a fi servite la petreceri sau ca desert rafinat. Cu siguranta vor fi apreciate de toti cei care le gusta.

Ingrediente:

Pentru compozitia de crema de branza
200 gr ciocolata alba
3 linguri unt
240 gr crema de branza
100 gr afine congelate
4 lingurite gem de afine

Pentru glazura:
200 gr ciocolata alba
1 lingura de ulei
2 lingurite suc de lamaie, proaspat stors sau 1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita gem de afine

Mod de preparare reteta trufe cu crema de branza:

Se pregatesc ingredientele.
Crema de branza cu afine
Intr-un bol de sticla se pun 200 gr ciocolata alba, rupta in bucatele si untul. Se da la microunde, pana cand se topeste ciocolata, amestecand la intervale de 30 de secunde.
In alt bol, se mixeaza crema de branza, pana devine cremoasa.
Se adauga ciocolata alba si gemul de afine. Se amesteca usor, apoi se incorporeaza afinele congelate.

Se acopera bolul si se da la frigider pentru 2 ore sau pana cand s-a intarit compozitia.
Dupa ce au stat la frigider, se ia cu o lingurita din compozitie si se formeaza bilute, de marime egala.

Se pun pe o tava cu hartie de copt si se aseaza, fara a se lipi una de cealalta.
Se dau la congelator pentru o ora sau pana cand s-au intarit.

Glazura
Intr-un bol de sticla se pune ciocolata pentru glazura cu uleiul si se topesc pe baie de aburi, amestecand pana cand devine o compozitie fina.
Se adauga sucul sau esenta de lamaie si se amesteca. Se pastreaza deoparte o cantitate mica si se amesteca cu gemul de afine, pentru decor.

Se ia cate o trufa si se scufunda in glazura, avand grija ca aceasta sa ajunga peste tot.
Se pun in tava si se orneaza cu glazura mov si afine proaspete.

Pofta buna!

Trufe cu crema de branza

Recomand si aceste retete:

Bilute Jerbo cu biscuiti, nuca, gem de caise si glazura de ciocolata

Bilute Jerbo

Reteta bomboane Raffaello cu lapte condensat si nuca de cocos

Reteta bomboane Raffaello

Bilute de biscuiti cu banane si nuca de cocos

Bilute de biscuiti cu banane

2 comentarii

  • cardrecenzii

    Aceste trufe cu crema de branza, afine si glazura de ciocolata alba sunt un adevarat rasfat pentru simturile tale. Combina perfect dulceata cremoasa a branzicii cu acrucul usor al afinei si mirentiul ciocolatii albe. Incercati aceasta reteta si va veti indragosti de trufe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.