Paine lipicioasa cu scortisoara
Paine lipicioasa cu scortisoara
Aceasta paine dulce este cunoscuta drept Monkey Bread, adica Painea maimutei si se numeste astfel pentru ca este lipicioasa. Copii pot sa va ajute la prepararea ei si o vor servi cu mare drag.
Cu aceasta reteta particip la Dulce Romanie ,tema de aceasta luna este drojdia,dar cum Vio ma asteapta si cu ceva afrodisiac nimic nu poate fi mai potrivit decat scortisoara si linsul degetelor!
Ingrediente
60 ml apa calduta
2 1/2 lingurite drojdie uscata
400 gr faina
3 linguri de zahar
2 linguri de unt
180 ml lapte
1 ou
1 lingurita de sare
1 zahar vanilat
Pentru tavalit:
250 gr zahar
100 gr de unt
o lingura jumatate de scortisoara
Mod de preparare reteta Paine lipicioasa cu scortisoara
Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute.
Faina se da prin sita si se adauga drojdie impreuna cu zaharul, untul, laptele, zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat, acoperim bolul cu un prosop si lasam deoparte ,la loc caldut, 30 de minute.
Intre timp pregatim ingredientele pentru tavalit si le amestecam.
Luam bucatele din aluat si formam bilute de marimea dorita, le dam prin amestecul pentru tavalit si le punem in forma.
Lasam forma deoparte ca sa mai creasca bilutele si apoi dam forma la cuptorul preincalzit si le coacem cam 30-40 de minute. Se servesc calde si lipicioase,daca mai ramane pe a doua zi sa le incalziti la microunde.