Kringle estonian cu scortisoara
Aluaturi,  Aluaturi dulci,  Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Retete de sarbatori

Kringle Estonian cu scortisoara – reteta de cozonac

Reteta pentru acest kringle cu scortisoara este identica cu kringle cu cacao, doar inlocuim cele 2 linguri de cacao cu  scortisoara. Diminuati cantitatea daca vi se pare prea multa.
Kringle estonian cu scortisoara se prepara dintr-un aluat cu drojdie si este un fel de cozonac, care are o forma speciala.

Ingrediente Kringle estonian cu scortisoara

120 ml lapte caldut
1 lingurita de zahar
1/2 cub de drojdie (de 25 gr)
1 ou mic
30 gr de unt, la temperatura camerei
300 gr faina
un varf de cutit de sare
Ptr uns:
50 gr unt
3 linguri zahar
2 linguri scortisoara

Mod de preparare reteta Kringle estonian cu scortisoara

Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.
Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.
Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-un loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.
Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.
Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.
Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si sa aveti spor si ajutor!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.