Rulouri cu scortisoara
Reteta de rulouri cu scortisoara este una dintre cele mai des retete cu aluat pe care o pregatim acasa. Este destul de usor de preparat, iar gustul este pe masura!
Rulouri cu scortisoara poate fi preparat si cu zahar alb pentru umplutura, dar zaharul brun ii confera o aroma aparte.
Se poate adauga si glazura sau pot fi servite ca atare.
Prepara si tu rulouri cu scortisoara si vor fi indragite de intreaga familie!
Ingrediente rulouri cu scortisoara
500 g faina
1 plic drojdie uscata sau 25 de drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
50 g zahar
2 oua
75 g de unt la temperatura camerei
1/4 lingurita de sare
Umplutura
75 g unt la temperatura camerei
125 g zahar brun
2 linguri de scortisoara
Mod de preparare reteta rulouri cu scortisoara
Se prepara maia din laptele caldut, drojdie si o lingura de zahar. Se lasa deoparte cateva minute.
Se framanta un aluat din faina cernuta, maia, zahar, oua, unt si sare. Va rezulta un aluat elastic.
Aluatul se lasa deoparte pana isi dubleaza volumul.
Se amesteca ingredintele pentru umplutura.
Se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu amestecul de unt cu scortisoara.
Se ruleaza.
Se taie in rulouri de marime egala.
Rulourile se pun in tava si se mai lasa la crescut inca 30 de minute.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cam 20 sau pana cand se rumenesc la 190 de grade.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Incearca rulouri cu scortisoara!