Taitei Chow Mein cu pui si legume reteta chinezeasca
Astazi va invat cum sa pregatiti taitei Chow Mein cu pui si legume, o reteta simpla din bucataria asiatica.
Nu ai cum sa nu indragesti taitei Chow Mein cu pui si legume. Un mod de preparare foarte usor si cu ingrediente simple, aceasta mancare ii va cuceri pe toti cei care o vor gusta.
La reteta taitei Chow Mein cu pui am folosit wokul Regis Stone, care a devenit wokul meu preferat. Are greutatea perfecta si e usor de manuit, mancare se poate intoarce usor scuturand tigaia si nu lipeste deloc, desi am folosit putin ulei.
Daca vreti sa incercati retete din bucataria asiatica, taitei Chow Mein cu pui este un bun start. Cu siguranta veti repeta reteta!
Ingrediente taitei Chow Mein cu pui si legume
250 g piept de pui
1 lingura de ulei de arahide (sau vegetal)
250 g taitei Chow Mein sau taitei cu ou
1 morcov
2 bucati de ceapa verde
varza alba
Pentru marinare
2 linguri de sos de soia
1/2 lingurita de ulei de susan
1/2 lingurita de miere
pudra de usturoi
piper alb
Mod de preparare reteta taitei Chow Mein cu pui si legume
Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala. Se amesteca cu sosul de soia, ulei de susan, miere, piper alb si pudra de usturoi. Se lasa deoparte cel putin 10 minute.
Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet.
Varza si morcovii se taie fasii.
Ceapa verde se feliaza.
Se pune putin ulei in wok si se soteaza pieptul de pui.
Se scot bucatile de pui intr-un bol.
Se pune o lingura de ulei de arahide in wok, se adauga legumele si se calesc.
Se adauga taiteii Chow Mein si se amesteca.
Cand s-au incalzit taiteii, se adauga bucatile de pui si se amesteca.
Se presara ceapa verde si se serveste cald.
Incearca taitei Chow Mein cu pui.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
2 comentarii
Cristiana
Foarte tare reteta, multumesc pentru postare 🙂
Mitinita
Astept impresii daca o incerci.