Craciun,  Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Fursecuri cu nuca

Daca va plac dulciurile cu nuca, reteta de fursecuri cu nuca va deveni favorita voastra.

Se prepara foarte usor si vor fi indragite de toata familia.
Nucile se pot inlocui si cu alune de padure sau cu nuca de cocos.

Puteti face fursecuri cu nuca si pentru platourile de prajituri de sarbatori.

Ingrediente fursecuri cu nuca

250 g faina
125 g zahar
125 g nuca macinata
50 g nuca ptr pus pe fursecuri
2 galbenusuri
1 zahar vanilat
un varf de cutit de praf de copt
200 g unt
un varf de cutit de sare
Pentru decor: ciocolata si zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri cu nuca

Preincalzim cuptorul.
Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri.
Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se amesteca pana devine un aluat omogen.
Formam cu mana bilute de aceeasi marime, le turtim, asezam pe fiecare cate o bucatica de nuca si le punem in tava.
Se da tava la cuptor si se coc cam 10-15 minute.
Se scot, se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu ciocolata topita sau zahar pudra.

Incercati si voi Fursecuri cu nuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.