Foi de napolitana cu nuci si stafide
Ai nevoie de un desert rapid, care nu necesita multe ingrediente? Atunci prajitura foi de napolitana cu nuci si stafide e reteta de care ai nevoie!
Cand pregatiti foi de napolitana cu nuci si stafide, trebuie sa tineti minte ca trebuie lucrat la foc mic si trebuie amestecat des, ca sa nu se arda zaharul si sa nu se lipeasca.
Daca ai nevoie de un desert rapid si pe gustul tuturor, prepara si tu foi de napolitana cu nuci si stafide.
Merita incercata si reteta prajitura tavalita cu nuca de cocos sau prajitura turnata cu mere.
Ingrediente foi de napolitana cu nuci si stafide
1 pachet cu 5 foi de napolitana
400 g zahar
4 galbenusuri
200 g unt, taiat in cuburi
200 g nuca macinata
100 g stafide
(optional) esenta de rom
Mod de preparare reteta foi de napolitana cu nuci si stafide
Se caramelizeaza zaharul.
Cand are culoarea caramelului se adauga nucile maruntite.
Se adauga untul si se amesteca.
Se adauga stafidele si galbenusurile, se amesteca si se ia de pe foc. Daca folositi esenta de rom, adaugati acum.
Se toarna imediat peste foi. Daca o lasati sa se raceasca, crema se va intari si nu o veti mai putea pune peste foile de napolitana.
Se pune ultima foaie, iar peste ea se pune un fund de lemn sau o greutate.
Se lasa asa peste noapte si a doua zi se feliaza.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.