Crema de unt cu cacao pentru prajituri si torturi reteta de cofetarie

crema de unt cu cacao pentru prajituri si torturi

10 min

simplu

1 portii

Crema de unt cu cacao pentru prajituri si torturi este o reteta de baza pentru cei care fac deserturi acasa. Este o crema fina si are un gust minunat.
Cei care au gustat crema cu cacao pentru prajituri si tort au spus ca e la fel ca cea de cofetarie, de fapt am reteta de la un cofetar cu multi ani de experienta in spate si care a preparat deserturile multor celebritati de la noi. Reteta lui era pentru 1 kg de unt, pentru in laboratoare se lucreaza cu cantitati mai mari decat cele de acasa. Daca aveti nevoie de o cantitate mai mare decat cea din reteta, o puteti multiplica cu usurinta.

Aceasta crema poate fi folosita pentru a umple blaturile de tort sau de pandispan, dar poate fi folosita si pentru a lipi fursecuri.

Pastrati reteta de crema cu cacao pentru prajituri si tort la loc sigur, veti avea nevoie de ea.
Vedeti si reteta de crema de unt cu vanilie sau crema cu dulce de leche.

Ingrediente Crema de unt cu cacao pentru prajituri si torturi

1 ou
250 g de zahar
25 – 50 ml de lapte
250 g de unt la temperatura camerei
1 lingurita de cacao (puteti adauga mai mult daca e nevoie)

Mod de preparare Crema cu cacao pentru prajituri si tort

Intr-o craticioara punem oul, zaharul si laptele si incalzim. Mai intai adaugam 25 ml de lapte, daca simtiti ca mai e nevoie adaugati si restul. Amestecam continuu, pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si amestecam continuu pana se raceste.
Dupa ce s-a racit, mixam cu untul si cacao cernuta, pana devine cremos. Adaugati arome, daca e cazul.
Se foloseste la torturi si prajituri.

Faceti si voi reteta de crema de unt cu cacao pentru prajituri si torturi reteta voastra de baza.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Crema de unt cu cacao pentru prajituri si torturi reteta de cofetarie”

  1. Am facut crema exact ca in reteta, este ok dar va sfatuiesc sa puneti mai putin zahar, este mult, mult prea dulce, si gustul de unt e puternic, cred ca daca ati pune 2 oua ar fi mai ok, plus de asta puteti sa micsorati cantitatile, noua ne-a ramas multa crema.
    Spor la bucatarit!

    1. Si mie mi s-a parut foarte dulce, dar asa am primit reteta de la un cofetar si am incercat-o ca atare. Mi-a amintit de crema din prajiturile comuniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *