Fursecuri 3-2-1 reteta de fursecuri fragede cu unt si vanilie

fursecuri 3-2-1

Fursecuri 3-2-1 este una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Nu doar ca se prepara simplu si rapid, dar e si usor de tinut minte.
La reteta de fursecuri 3-2-1 aveti nevoie de 300 g de faina, 200 de unt si 100 de zahar pudra, de aici vine si denumirea retetei. Mi-a placut reteta, asa ca am incercat-o si eu.
Aceste fursecuri sunt ideale pentru sarbatori si pot fi pregatite cu mult timp inainte, se pastreaza bine in cutii de metal. Doar ca sunt prea bune ca sa tina un timp indelungat, dispar in cateva zile.
Puteti folosi orice fel de gem, noua ne plac cel mai mult cu caise, visine sau zmeura.

Incercati si reteta de fursecuri daneze cu vanilie sau fursecuri stampilati

Ingrediente fursecuri 3-2-1

300 g faina
200 g unt, la temperatura camerei
100 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
varf de cutit de sare
gem, pentru lipit fursecurile

Mod de preparare reteta fursecuri 3-2-1

Zaharul pudra si untul se amesteca, apoi se incorporeaza oul si esenta de vanilie.
Se adauga faina si sarea si se formeaza un aluat. Acesta va fi moale, dar nu trebuie sa mai adaugati faina.
Aluatul se da la frigider pentru o ora sau pana cand se intareste.
Pe masa de lucru se presara faina si se intinde o foaie din aluat.
Se decupeaza cu o forma fursecurile. Pentru jumatate de ele trebuie sa decupati si cerculetul din mijloc.
Fursecurile se pun in tava si se dau la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca si se lipesc cu gem. Se pot apoi pudra cu zahar pudra.

Incercati si voi fursecuri 3-2-1. Sunt fragede, gustoase si cu greu o sa va opriti din mancat. Cine le-a incercat stie cat sunt de bune!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.