Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos – desert cremos si rafinat

Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos. Tiramisu cu nuca de cocos reteta. Tiramisu cu mascarpone si Raffello. Reteta tiramisu Raffaello pas cu pas. Tiramisu cu bomboane Raffaello si cocos. Desert cremos cu Raffaello. Tiramisu cu aroma de cocos. Prajitura tiramisu cu crema de mascarpone si Raffaello.

Descopera cum sa pregatesti un tiramisu cu nuca de cocos  delicios,  inspirat de binecunoscutele bomboane Raffaello. Aceasta reteta este ideala pentru iubitorii de deserturi fine si elegante si este o reinterpretare a celebrului desert italian.

Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos

Este un desert care combina traditia italiana cu exoticitatea nucii de cocos, oferind o explozie de arome si texturi. Perfect pentru orice ocazie, acest tiramisu iti va impresiona invitatii si va transforma orice masa intr-un veritabil festin. Nu uita sa il servesti rece, pentru a-i savura pe deplin gustul!

Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos

Pentru o aroma mai intensa se poate folosi lapte de cocos pentru a inmuia piscoturile, iar printre straturi se poate presara ciocolata alba sau fulgi de migdale.

Ingrediente

300 gr piscoturi
200 ml lapte
Crema:
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
400 ml frisca lichida
50 g fulgi nuca cocos

esenta de nuca de cocos (optional)
Bomboane Raffaello

Mod de preparare reteta Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos

Se pregatesc ingredientele.
Se prepara crema. Intr-un bol, se amesteca mascarponele cu zaharul pudra timp de cateva secunde.
Separat, se bate frisca lichida pana devine ferma.
Se incorporeaza treptat frisca in bolul cu mascarpone, adaugand si fulgii de nuca de cocos, continuand sa mixam pana cand cele trei ingrediente sunt bine combinate.

Se pune lapte intr-un bol si se inmoaie cate un piscot, apoi se pune in tava.

Continuam pana se umple tava.

Apoi, se pune un strat de crema.

Se pune un alt strat de piscoturi, un nou strat de crema.

Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos

Terminam cu un ultim strat de piscoturi si crema.

Lasam la frigider cel putin doua ore.
Se decoreaza cu bomboane Raffaello.

Tiramisu Raffaello

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos

RECOMAND SI ACESTE DESERTURI:

Prajitura cu frisca si iaurt desert fara coacere

prajitura cu frisca si iaurt

Desert fara coacere

desert fara coacere

Tarta cu lime si lapte condensat reteta fara coacere

Tarta cu lime si lapte condensat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.