
Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos – desert cremos si rafinat
Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos. Tiramisu cu nuca de cocos reteta. Tiramisu cu mascarpone si Raffello. Reteta tiramisu Raffaello pas cu pas. Tiramisu cu bomboane Raffaello si cocos. Desert cremos cu Raffaello. Tiramisu cu aroma de cocos. Prajitura tiramisu cu crema de mascarpone si Raffaello.
Descopera cum sa pregatesti un tiramisu cu nuca de cocos delicios, inspirat de binecunoscutele bomboane Raffaello. Aceasta reteta este ideala pentru iubitorii de deserturi fine si elegante si este o reinterpretare a celebrului desert italian.
Este un desert care combina traditia italiana cu exoticitatea nucii de cocos, oferind o explozie de arome si texturi. Perfect pentru orice ocazie, acest tiramisu iti va impresiona invitatii si va transforma orice masa intr-un veritabil festin. Nu uita sa il servesti rece, pentru a-i savura pe deplin gustul!
Pentru o aroma mai intensa se poate folosi lapte de cocos pentru a inmuia piscoturile, iar printre straturi se poate presara ciocolata alba sau fulgi de migdale.
Ingrediente
300 gr piscoturi
200 ml lapte
Crema:
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
400 ml frisca lichida
50 g fulgi nuca cocos
esenta de nuca de cocos (optional)
Bomboane Raffaello
Mod de preparare reteta Tiramisu Raffaello cu nuca de cocos
Se pregatesc ingredientele.
Se prepara crema. Intr-un bol, se amesteca mascarponele cu zaharul pudra timp de cateva secunde.
Separat, se bate frisca lichida pana devine ferma.
Se incorporeaza treptat frisca in bolul cu mascarpone, adaugand si fulgii de nuca de cocos, continuand sa mixam pana cand cele trei ingrediente sunt bine combinate.
Se pune lapte intr-un bol si se inmoaie cate un piscot, apoi se pune in tava.
Continuam pana se umple tava.
Apoi, se pune un strat de crema.
Se pune un alt strat de piscoturi, un nou strat de crema.
Terminam cu un ultim strat de piscoturi si crema.
Lasam la frigider cel putin doua ore.
Se decoreaza cu bomboane Raffaello.
Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
RECOMAND SI ACESTE DESERTURI:
Prajitura cu frisca si iaurt desert fara coacere

