
Desert fara coacere
Desert fara coacere. Reteta de prajitura fara coacere. Desert no-bake. Desert fara cuptor. Cum se prepara desertul fara coacere?
Cand nu vrei sa pornesti cuptorul, dar ti-e pofta de ceva dulce, apelezi la un desert rapid si fara coacere. Si il indragesti atat de mult, ca tot repeti reteta. Nu te poti hotara cu care gem iti place cel mai mult, asa ca le iei pe toate la rand. Si descoperi ca e tare bun cu cel de visine sau cu orice fel de fructe de padure.
Desertul acesta nu necesita mult timp sau o experienta prea indelungata la bucatarie. Il poti prepara chiar si atunci cand te intorci de la serviciu si ti-e pofta de ceva bun. Cu timpul, o sa-ti dai seama ca e bine sa faci o portie mai mare.
Combinatia e foarte delicioasa, dar se poate jongla cu aromele si ingredientele folosite. Baza poate fi preparata din napolitane de vanilie, budinca poate fi de cocos, de banane, dar posibilitatile sunt nelimitate. La fel, gemul poate fi ales in functie de restul ingredientelor. Nu ai cum sa refuzi un asa desert!
Si, daca il incerci si tu, poti sa-mi trimiti o poza pe Instagram sau pe pagina de Facebook.
care sunt pasii retetei?
Mai intai, trebuiesc pregatite ingredientele. Se prepara o baza de biscuiti, peste care se adauga o budinca de lamaie, un sos de gem, un strat de frisca, iar deasupra se presara biscuiti sfaramati.
Recomand folosirea unui vas de sticla
Ingrediente:
Pentru baza de biscuiti:
250 g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Pentru budinca
500 ml lapte
3 linguri de amidon alimentar
50 g zahar
2 galbenusuri
2 linguri de unt
1 lingurita esenta de vanilie
1 varf de cutit de sare
200 g crema de branza
1 lamaie
Pentru budinca de gem:
1 borcan de gem (visine sau fructe de padure)
2 linguri de amidon alimentar
100 ml apa
Pentru deasupra
200 ml frisca naturala
1 lingura zahar pudra
2 biscuiti digestivi
Mod de preparare reteta desert fara coacere
Baza
Se pregatesc ingredientele necesare.
Biscuitii se zdrobesc, impreuna cu untul topit. Se pun in forma de 18×18 cm.
Budinca
Se pun pe foc intr-o craticioara se pun laptele, amidonul, zaharul si sarea. Se amesteca, pana fierbe si se ingroasa compozitia. Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase. Jumatate din lapte se toarna fierbinte peste galbenusuri, se amesteca, apoi se toarna in craticioara si se mai tine pe foc un minut. Se da deoparte si se adauga untul si vanilia.
Se lasa sa se raceasca si se mixeaza cu crema de branza si sucul stors de la o lamaie. Se pune peste biscuiti.
Budinca de gem
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc intr-o craticioara, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se toarna deasupra desertului.
Se bate frisca cu o lingura de zahar pudra si se pune deasupra budincii.
Biscuitii se zdrobesc si se presara deasupra.
Desertul se da la rece pentru 2 ore, dar recomand sa fie lasat peste noapte.
Recomand si aceste retete:
Prajitura cu frisca si iaurt desert fara coacere

