Prajitura Malai cu visine
Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Prajitura Malai cu visine

Prajitura Malai cu visine. Reteta malai dulce. Prajiturile bunicii. Retete traditionale romanesti.

Este o prajitura de casa, simpla si cu ingrediente la indemana oricui. Se poate prepara cu sau fara visine, iar acestea pot fi inlocuite si cu cirese. Pe aceasta chiar ca putem s-o numim „prajitura bunicii”. De varianta cu visine am auzit acum un an si nu m-am lasat pana n-am gasit cum se prepara.

prajitura malai cu visine

Am gasit o reteta care mi s-a parut a fi ce trebuie si am si testat-o. Prajitura a iesit grozav de buna! Am redus la jumatate cantitatea de zahar si a fost perfect pentru gustul nostru.

Ingrediente (am folosit o cana de 200 ml)

1 cana de faina
2 cani de malai
1/2 cana zahar
2 oua
1/2 cana ulei
400 ml lapte batut
1 praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
300 gr de visine
un varf de cutit de sare

Mod de preparare reteta prajitura Malai cu visine

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.
Se scot samburii din visine.
Intr-un bol se pune faina si malaiul si se amesteca. Se adauga praful de copt, sarea, coaja de lamaie proaspat rasa si zaharul.

Se pun ouale, uleiul si laptele batut. Se amesteca.

Se tapeteaza tava de 28×20 cm cu ulei si faina sau cu foaie de copt.
Se toarna compozitia.

Se adauga visinele si din loc in loc se imping cu degetul.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 35 de minute la 175 de grade.

Se lasa sa se raceasca putin si se presara zahar pudra.

Se feliaza si se serveste. Pofta buna!

prajitura malai cu visine

Recomand si aceste retete:

Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea

prajitura Figaro

Prajitura cu visine reteta de prajitura pufoasa de casa

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.