Prajitura Malai cu visine
Prajitura Malai cu visine. Reteta malai dulce. Prajiturile bunicii. Retete traditionale romanesti.
Este o prajitura de casa, simpla si cu ingrediente la indemana oricui. Se poate prepara cu sau fara visine, iar acestea pot fi inlocuite si cu cirese. Pe aceasta chiar ca putem s-o numim „prajitura bunicii”. De varianta cu visine am auzit acum un an si nu m-am lasat pana n-am gasit cum se prepara.
Am gasit o reteta care mi s-a parut a fi ce trebuie si am si testat-o. Prajitura a iesit grozav de buna! Am redus la jumatate cantitatea de zahar si a fost perfect pentru gustul nostru.
Ingrediente (am folosit o cana de 200 ml)
1 cana de faina
2 cani de malai
1/2 cana zahar
2 oua
1/2 cana ulei
400 ml lapte batut
1 praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
300 gr de visine
un varf de cutit de sare
Mod de preparare reteta prajitura Malai cu visine
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.
Se scot samburii din visine.
Intr-un bol se pune faina si malaiul si se amesteca. Se adauga praful de copt, sarea, coaja de lamaie proaspat rasa si zaharul.
Se pun ouale, uleiul si laptele batut. Se amesteca.
Se tapeteaza tava de 28×20 cm cu ulei si faina sau cu foaie de copt.
Se toarna compozitia.
Se adauga visinele si din loc in loc se imping cu degetul.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 35 de minute la 175 de grade.
Se lasa sa se raceasca putin si se presara zahar pudra.
Se feliaza si se serveste. Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea
2 comentarii
Wikis
Felicitari pentru aceasta reteta! Am incercat-o si mi-a placut foarte mult, sunt impresionat de cat de delicioasa a iesit si de cat de usor de preparat este. Pofta buna!
Adina
Multumesc frumos si ma bucur ca ai incercat-o!