Bile de orez coreene, Jumeokbap 주먹밥

Bile de orez coreene

Bile de orez coreene. Retete coreene cu orez. Retete simple si ieftine din bucataria coreena. Bile cu orez. Retete rapide cu orez.

Permiteti-mi sa va introduc in lumea deliciilor asiatice, unde combinatia perfecta dintre traditie si inovatie ne incanta simturile.
Astazi, va voi prezenta un clasic coreean – Jumeokbap 주먹밥, sau cum sunt cunoscute in limba coreeana, bilele de orez. Aceste mici opere de arta culinara sunt mai mult decat simple aranjamente din orez – ele reprezinta o experienta gustativa si vizuala remarcabila.

Fiecare bila de orez este atent asamblata cu ingrediente proaspete si arome autentice, care se contopesc armonios pentru a va oferi o explozie de gusturi rafinate.
Textura catifelata a orezului, invaluita intr-o patura subtila de legume crocante si arome delicate, va va cuceri de la prima muscatura.

Aceasta reteta nu este doar un simplu preparat culinar, ci o forma de arta gastronomica ce va captiva si cel mai rafinat gust.

Lasati-va inspirati de aceasta experienta culinara deosebita si bucurati-va de aceste bile de orez cu toti cei dragi.
Indiferent daca sunteti m pasionati de bucataria asiatica sau doar doriti sa va incantati papilele gustative cu ceva nou, veti gasi in aceasta reteta o adevarata oaza de satisfactie gastronomica.

Ce sunt bilele de orez Jumeokbap 주먹밥?


Sunt niste bile din orez la care se adauga ulei de susan si foi de alge pentru sushi.
Aceasta este reteta de baza, de la care puteti porni si adauga alte ingrediente, cum ar fi: legume, tuna, somon, kimchi, maioneza, bulgogi sau garnituri coreene.
„Jumeokbap” se traduce „orez pumn”, „jumeok” insemnand pumn, iar”bap” orez. Numele a aparut deoarece forma rotunda a bilutelor de orez seamana cu un pumn si se formeaza cu ajutorul mainilor.
Ele pot fi umplute cu un amestec de carne sau ton cu maioneza sau cu diferite legume.
Se foloseste un orez cu bob scurt, pentru ca este mai lipicios.

Ingrediente:

Orez gatit – vedeti aici cum se prepara orezul in stil coreean
ulei de susan – o lingurita sau dupa gust
seminte de susan alb si negru – macar vreo 2 lingurite

Mod de preparare reteta bile de orez coreene:

Se pregatesc ingredientele.
Orezul se amesteca cu uleiul de susan si semintele.

Cu ajutorul mainilor, se formeaza bilute omogene.

bile de orez coreene

Optional, se pot rula prin nori. Si cam asta e toata reteta. Simplu, nu?

Recomand si aceste retete din bucataria coreeana:


Mini Gimbap / Kimbap reteta traditionala coreeana

Reteta coreeana tteokbokki

Reteta coreeana tteokbokki

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.