Orez cu ciuperci reteta coreeana la aparatul de gatit orez
Orez cu ciuperci reteta coreeana. Reteta Beoseot-bap. Retete coreene. Retete coreene cu orez. Retete din bucataria coreeana. Retete la rice cooker. Retete la oala de gatit orez. Retete la aparatul de gatit orez.
Orezul cu ciuperci este un preparat simplu si delicios din bucataria coreeana, cunoscut sub numele de „Beoseot-bap„. Aceasta reteta imbina perfect aromele bogate ale ciupercilor cu textura fina a orezului, oferind un fel de mancare hranitor si reconfortant. Este adesea servit ca fel principal sau ca parte a unui meniu mai extins.
Acest preparat poate fi servit ca fel principal sau ca garnitura si este potrivit atat pentru mese de zi cu zi, cat si pentru ocazii speciale. Combinatia de orez pufos si ciuperci aromate creeaza un echilibru perfect intre texturi si arome. Se pot adauga mai multe feluri de ciuperci, fie ele uscate sau proaspete.
Pentru un plus de proteina, puteti adauga tofu prajit sau carne de vita taiata subtire si gatita in prealabil.
Daca doriti un gust mai intens, puteti adauga o lingurita de gochujang (pasta de ardei iute coreeana) in timpul prepararii ciupercilor.
Aceasta reteta simpla si aromata de orez cu ciuperci in stil coreean va aduce cu siguranta un strop de autenticitate asiatica in bucataria dumneavoastra!
Am folosit un aparat pentru orez, dar se poate prepara si intr-o oala, pe aragaz. Acest aparat a devenit un element indispensabil in multe bucatarii datorita usurintei cu care prepara orezul perfect de fiecare data, eliminand nevoia de a supraveghea procesul de gatire. Prin simpla apasare a unui buton, aparatul pentru orez regleaza automat temperatura si timpul de gatire, asigurandu-se ca orezul este gatit la perfectiune, fie ca este vorba de orez alb, brun, basmati sau sushi.
Ingrediente
2 masuri de orez cu bob rotund
6 ciuperci
2 hribi uscati
sare
1 lingura de ulei
Mod de preparare reteta Orez cu ciuperci reteta coreeana
Se pregatesc ingredientele.
Orezul se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat in apa 30 de minute.
Ciupercile se feliaza subtire.
Se pune orezul in oala pentru orez, se adauga o lingurita de sare, o lingura de ulei, se pune apa si ciupercile feliate.
Se porneste aparatul.
Cand e gata, se lasa aparatul deoparte 10 minute, cu capacul inchis.
Se serveste alaturi de preparate coreene, cum ar fi vinete picante la aburi sau tofu inabusit
recomand si aceste retete cu orez:
Orez prajit picant cu broccoli
Bile de orez coreene, Jumeokbap 주먹밥