Kimchi de castraveti
For English version scroll down
Mancarea care mi-a lipsit cel mai mult a fost kimchiul si de ce oare n-am incercat eu mai devreme sa o fac? De incercat am incercat eu, dar nu am fost prea fericita cu ce a iesit. Avea un gust de kimchi facut in Romania, fara nici un dubiu. Intre timp am rumegat si analizat eu problema, pana cand am avut un moment de sclipire acolo sus. Aici la noi este o pasta din ardei kapia,numita Piros Arany si mi s-a parut mie ca ar fi cel mai bun ptr inlocuit kochujangul,pasta de ardei iute coreeana. Am avut si niste pimento spaniol,dar cred ca paprika ungureasca ar merge la fel de bine.
Tura trecuta cand incercasem kimchiul, il pusesem intr-un container de plastic si chiar daca era ermetic inchis tot a iesit ustoroiul sa iasa la suprafata si nu prea vrei asta cand il depozitezi in frigider. Am avut o alta sclipire si m-am gandit ca as putea sa-l tin la borcan…am avut dreptate,nu s-a mai simtit nimic. Bine ,acuma nici n-a stat mult la frigider,s-a dus foarte repede si trebuie sa mai fac o portie.
Nu stiu cum sa va explic ce fericita am fost ca mi-a iesit. Imaginati-va ca nu mancati sarmale pentru un timp indelungat si sunteti departe de casa. In momentul in care reusiti sa gatiti sarmalele o sa va simtiti pe ulita bunicii sau in bucataria mamei invelind amestecul de carne in frunze de varza. Eu m-am trezit pe stradutele mici din Seoul,unde nu ma cunostea nimeni si unde de abia asteptam sa mai descopar ceva nou. Dar si in Osaka unde am mancat cea mai buna mancare coreeana si nu pot sa uit serile cand ieseam cu sotul meu restaurantul nostru preferat cu gratar coreean.
Kimchiul este pentru cei carora le place mancarea iute (subscriu).
Ingrediente:
1 castravete de sera
1 lingurita de sare (eu am folosit de mare)
2 cepe verzi
2-4 catei de usturoi
1 cm de ghimbir
1 linguri Piros Arany iute sau alta pasta de ardei iute
1 lingurita de pimiento
1 lingurita fish sauce (optional)
Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea.
Se lasa deoparte cam doua ore.
Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul.
Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan.
Se lasa la temperatura camerei peste noapte.
Se pastreaza in frigider.
Kimchi was one of the things that I couldn’t reproduce. Yet!It’s not that I haven’t tried,but without the korean chili paste,kochujang,the taste was quite different and not what I remembered.
Luckily, I had the inspiration of thinking of the Hungarian paprika paste,which I thought could be a nice replacement. And it was!!! It worked just fine in combination with Spanish pimiento.
I’ll have to try the cabbage next,I so miss kimchi fried rice!
Ingredients:
1 cucumber (greenhouse)
1 teaspoon sea salt
2 scallions
2-4 garlic cloves
1 cm ginger
1 tablespoon chili paste
1 teaspoon Spanish pimiento
1 teaspoon fish sauce
Cut up the cucumber in round slices.
Sprinkle with salt and set aside a couple of hours.
Cut the scallions and grate de garlic and ginger.
Add to cucumbers together with the rest of the ingredients.
Mix well and place in a container. I used a jar.
Leave at room temperature overnight.
Store in refrigerator.
8 comentarii
Anonymous
BEAUTIFUL photos!
Mitinita
Thank you,Karen. Coming from you,it’s a BIG compliment.
felis
Cred ca e delicios…
Un premiu te astepta pe blogul meu!!
Sarbatori fericite!!
Ancuta
Premii vesele te asteapta la mine pe blog. Pup!
Alina
Un premiu oferit din inima- te asteapta pe blogul meu!
Sarbatori cu bine!
Mitinita
Multumesc mult ptr premii!sunt haioase si ouale incondeiate am sa le ofer tuturor!
Spoon and Chopsticks
Hi Adina
I love your cucumber kimchi. I’ve never tried Spanish pimiento in kimchi. That’s something new. I might have to try with Spanish pimiento and see how it tastes. Thanks for sharing!
http://spoon-and-chopsticks.blogspot.com/
Mitinita
I’ve got to be resourceful when not all the ingredients are available. I’m glad this formula worked.