Bucataria internationala,  Desert

Apple Faloodeh – Faludeh cu mere

For English version scroll down

O adaptatie a desertului racoritor iranian faludeh, mai ales ca maruntelelor le trebuia pe moment si nu mai era timp de congelat. Faludeh este un desert rece, care se face cu taitei subtiri de orez si apa de trandafir. Am sa o execut curand,dar deocamdata va invit la varianta simpla,sanatoasa si delicioasa.

Ingrediente:
un mar mare,cu coaja sau decojit,cum va place voua…eu l-am executat de doua ori azi,o data cu si o data fara
1 lingurita de apa de trandafir
un sfert de lamaie verde
1 lingura de miere

Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze.
Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca.
Daca aveti rabdare si timp se poate da putin la congelator, daca nu se poate servi.

Even though these days it was a little bit too cool for this time of the year we still enjoyed this refreshing dessert,based on faloodeh,the Persian dessert with the rice vermicelli and rosewater ,which I plan to make it real soon.

Ingredients:
one big apple,peeled or not,totally your choice
one teaspoon rosewater
a quarter of a lime
one tablespoon honey

Grate the apple and squeeze the lime, so it won’t get brown.
Add rosewater and honey and mix.
It can be frozen a little or served right away.

Print Friendly, PDF & Email

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.