
Inghetata de ciocolata cu chili
Inghetata de ciocolata cu chili este inspirata din bucataria mexicana si a fost o prima incercare.
Data viitoare voi mari cantitatea de frisca si cacao, eventual voi adauga ciocolata.
Reteta de ingheatata de ciocolata cu chili se prepara usor si iese mult mai tare decat cum se vede in poza, doar ca atunci cand fotografiem inghetata trebuie sa ne miscam repede.
Ingrediente inghetata de ciocolata cu chili
100 ml lapte
100 ml frisca
2 linguri de zahar (sau dupa gust)
2 linguri de cacao
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita ardei iute cayenne
Mod de preparare reteta inghetata de ciocolata cu chili
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara pe foc, cand se infierbanta se adauga zaharul,cacaoa si scortisoara.
Se amesteca, se ia de pe foc si se adauga ardeiul iute.
Se pune toata compozitia intr-un recipient care se inchide etans, se da la congelator si se amesteca la fiecare 3-4 ore cu o furculita.
Incercati si voi inghetata de ciocolata cu chili.

