Fursecuri cu cacao
Reteta de baza de fursecuri cu cacao o puteti folosi la fursecurile care se taie cu formele, apoi le puteti orna cu glazura de ciocolata, etc.
Ingrediente
125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
235 gr faina
2 linguri de cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
varf de cutit de sare
Mod de preparare reteta Fursecuri cu cacao
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina, cacao si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Daca vi se pare prea moale si nu e usor de intins, se poate da la frigider pentru o ora.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti.
Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin. Oricum, ele se vor mai inmuia cand vor sta la pastrat in cutie.
Se pot lipi cate doua cu gem, crema de unt sau Nutella sau se pot decora cu bombonele dupa ce decupam formele.